Απρόοπτο στη Βουλή: Ανοίχτηκε η κάλπη πριν την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας - Καταγγελία ΣΥΡΙΖΑ (vid)

Απρόοπτο συνέβη στη Βουλή κατά την ψηφοφορία περί διεύρυνσης του κατηγορητηρίου για τον κ. Παπαγγελόπουλο όταν ο βουλευτής της ΝΔ κ. Καλογιάννης ψήφισε χωρίς φάκελο. Μόλις συνειδητοποίησε το λάθος, ανοίχτηκε η κάλπη, πήρε την ψήφο του και την έβαλε σε φάκελο και ψήφισε κανονικά - Σφοδρή αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφορικά

με περιστατικό που έλαβε χώρα νωρίτερα σήμερα στην ψηφοφορία για τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου σε βάρος του κ. Παπαγγελόπουλου, πηγές της ΚΟ της ΝΔ σημεώνουν:

«Ομόφωνα η εφορευτική επιτροπή αποφάσισε ότι πρέπει να ανοιχτεί η κάλπη, να αφαιρεθεί το ψηφοδέλτιο του βουλευτή που δεν είχε μπει σε φάκελο, και στη συνέχεια, αφού ο κ. Καλογιάννης έβαλε τι ψηφοδέλτιο του στο φάκελο, το έριξε στην κάλπη. Αυτή ήταν η νομικά ενδεδειγμένη διαδικασία, μετά το περιστατικό», υπογραμμίζουν πηγές της ΚΟ της ΝΔ.

Αντίδραση Χαρίτση:

Δεν πέρασαν ούτε 24 ώρες από τη στιγμή που χαρακτηρίσαμε την υπόθεση της προανακριτικής ως μεγάλο φιάσκο και ΝΔ και ΚΙΝΑΛ έσπευσαν με τις μεθοδεύσεις τους να μας δικαιώσουν.

Σήμερα ΝΔ και ΚΙΝΑΛ ξεπέρασαν κάθε όριο, εξευτελίζοντας το Κοινοβούλιο και το Σύνταγμα της χώρας με την παραβίαση της μυστικότητας της ψηφοφορίας στη Βουλή.

Απροκάλυπτα και σε απευθείας μετάδοση, δεν δίστασαν να "διορθώσουν" βουλευτή που ψήφισε άκυρο και να επαναλάβουν τη διαδικασία ανοίγοντας την κάλπη για να αφαιρέσουν το "λάθος" ψηφοδέλτιο και να ξαναψηφίσει ο βουλευτής αυτή τη φορά "σωστά".

Η κοινοβουλευτική πλειοψηφία μας έχει συνηθίσει σε αντιθεσμικές και αντικοινοβουλευτικές συμπεριφορές. Δεν θα μπορούσε κανείς όμως να πιστέψει ότι θα ξεπερνούσε ακόμη και όρια που προσβάλλουν την ίδια την Δημοκρατία.

Ο Πρόεδρος της Βουλής οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες του για την άκυρη αυτή διαδικασία και να προστατεύσει το κύρος του Κοινοβουλίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα