Αποτελέσματα Πανελληνίων: Βαθμοί πανελληνίων 2021 σε μόρια και οι σχολές που περνάτε με τις βάσεις 2020

Βγαίνουν τα αποτελέσματα Πανελληνίων 2021 στην εφαρμογή results.it.minedu.gov.gr και οι υποψήφιοι μπορούν τα μετατρέψουν τους βαθμούς τους σε μόρια ώστε σε σύγκριση με τις βάσεις 2020 να έχουν

μια πρώτη εικόνα σε ποιες σχολές έχουν δυνατότητα να περάσουν

Σε λίγη ώρα μπαίνει τέλος στην αγωνία χιλιάδων υποψηφίων των πανελλαδικών εξετάσεων. Οι υποψήφιοι μετά την ανακοίνωση των βαθμών και τα αποτελέσματα των πανελληνώιν μπορούν να μετατρέψουν την βαθμολογία τους σε μόρια και να τα συγκρίνουν με τις βάσεις 2020 ώστε να έχουν μια πρώτη εικόνα τις σχολές που μπορούν να πιάσουν με την αναοίνωση των φετιν΄ών βάσεων εισαγωγής.

Οι υποψήφιοι μπορούν να μπουν στην ειδική εφαρμογή των φροντιστηρίων Μεθοδικό συνεργάτη του Dnews σε όλες τις πανελλαδικές εξετάσεις και να υπολογίσουν αμέσως, γρήγορα και εύκολα τα μόρια τους ηλεκτρονικά, έτσι ώστε να συγκρίνουν την επίδοση τους με τις βάσεις 2020.

Αναλυτικός Τρόπος Υπολογισμού Μορίων

Ανάλογα με την Ομάδα Προσανατολισμού του υποψηφίου και το επιστημονικό πεδίο που ενδιαφέρεται να δηλώσει, υπολογίζονται και τα μόριά του με βάση τους γραπτούς βαθμούς στα τέσσερα πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα και στα ειδικά μαθήματα αν απαιτούνται.

Αν ο υποψήφιος επιλέξει να εξεταστεί και σε 5ο μάθημα προκειμένου να δηλώσει σχολές από δύο Επιστημονικά Πεδία, τότε για κάθε Επιστημονικό Πεδίο λαμβάνονται υπόψη μόνο οι βαθμοί στα τέσσερα πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα που απαιτούνται για αυτό και οι αντίστοιχοι συντελεστές βαρύτητας.

Στον πίνακα που ακολουθεί παρατίθεται συμβολικά ο τρόπος υπολογισμού των μορίων.

Σημείωση: Ο Βαθμός του κάθε μαθήματος ανάγεται στην εικοσάβαθμη κλίμακα και στρογγυλοποιείται στο ένα δεκαδικό ψηφίο.

Πιο συγκεκριμένα:

Για επιστημονικά πεδία που ο υποψήφιος δεν έχει απώλεια μορίων, ο μέγιστος αριθμός μορίων είναι 20.000 και το σύνολο των μορίων δίνεται από τη σχέση:

Μόρια = [ 2 x (ΣΒ) + 1,3 x (B1) + 0,7 x (B2) ] x 100

Τέλος, για σχολές όπου απαιτείται εξέταση σε ένα ή περισσότερα ειδικά μαθήματα, ο μέγιστος αριθμός μορίων που μπορεί να συγκεντρώσει ένας υποψήφιος είναι 22.000, αν ο συντελεστής ειδικού μαθήματος είναι 1, και 24.000 αν ο συντελεστής ειδικού μαθήματος είναι 2. Το σύνολο των μορίων δίνεται γενικά από τη σχέση:

Μόρια = [ 2 x (ΣΒ) + 1,3 x (B1) + 0,7 x (B2) + 1 (ή 2) x B3 ] x 100

Αν απαιτείται εξέταση σε δύο ειδικά μαθήματα, τότε ως βαθμός ειδικού μαθήματος θεωρείται o μέσος όρος των βαθμών στα μαθήματα αυτά. Ο μέσος όρος των βαθμών των δύο ειδικών μαθημάτων υπολογίζεται μετά την αναγωγή των βαθμών των δύο μαθημάτων στην εικοσάβαθμη κλίμακα και εκφράζεται με προσέγγιση δύο δεκαδικών ψηφίων (και κατάλληλη στρογγυλοποίηση αν απαιτείται).

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τις βάσεις των Πανελληνίων 2020:

«Γελ. Νέο - Ημερήσια, Πανελληνίων 2021» (PDF)

«Γελ. Νέο - Εσπερινά, Πανελληνίων 2020» (PDF)

«Επαλ. Ημερήσια, Πανελληνίων 2020» (PDF)

Τι ώρα και πως ανακοινώνονται τα αποτελέσματα των πανελληνίων

Σήμερα Παρασκευή 9 Ιουλίου, θα ανακοινωθούν με SMS οι βαθμολογίες βάζοντας τέλος στην αγωνία χιλιάδων υποψηφίων των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Τα αποτελέσματα των εξετάσεων θα αναρτηθούν και στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του Υπουργείου Παιδείας results.it.minedu.gov.gr, ενώ οι βαθμοί θα σταλούν με sms σε όσους έχουν κάνει αίτηση έως την Τρίτη 6 Ιουλίου στο smsresults.minedu.gov.gr.

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων αναμένεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο για το πως θα κυμανθούν οι βάσεις 2021, για τις οποίες οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για γενική άνοδο τόσο εξαιτίας των καλά προετοιμασμένων υποψηφίων αλλά και λόγω της καθιέρωσης της ελάχιστης βάσης εισαγωγής.

Οι βαθμοί θα σταλούν με sms σε όσους έχουν κάνει αίτηση έως την Τρίτη 6 Ιουλίου στο smsresults.minedu.gov.gr με τις εκτιμήσεις να λένε ότι αυτό θα συμβεί περίπου στις 12:00 με 13:00 το μεσημέρι.

Keywords
Τυχαία Θέματα