Αποστολάκης: Κίνδυνος για θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο - Κάνουμε προσπάθειες για αποκλιμάκωση

Την εκτίμηση ότι η τουρκική προκλητικότητα δυναμιτίζει το κλίμα στο Αιγαίο εξέφρασε ο ΥΠΕΘΑ, Ευάγγελος Αποστολάκης τονίζοντας ότι η ελληνική πλευρά καταβάλλει προσπάθειες για την διατήρηση της ειρήνης στην περιοχή.

Ο Ε. Αποστολάκης μιλώντας στη Βουλή, στο πλαίσιο της ενημέρωσης των Υπό-επιτροπών της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ για θέματα αμοιβαίου

ενδιαφέροντος, τόνισε ότι η τουρκική πλευρά παραβιάζει συνέχεια τον εναέριο και θαλάσσιο χώρο σημειώνοντας όμως πως έχουμε καταφέρει να μην υπάρχει μια κλιμάκωση μη ελεγχόμενη και θερμό επεισόδιο.

“Προσπαθούμε να υπάρχουν ανοιχτοί δίαυλοι επικοινωνίας και να έχουμε ισχυρές συμμαχίες στην περοχη με κράτη με ίδιες αρχές και αξίες με μας” συμπλήρωσε. Σχετικά με τις σχέσεις Ελλάδας – Ρωσίας ο ίδιος τόνισε πως “ δεν έχουμε υπερβολικές συναλλαγές αλλά διατηρούμε πάντα καλές σχέσεις και προτείνουμε ότι αυτή η καλή σχέση μπορεί να αξιοποιηθεί και για την Ουκρανία και την εξομάλυνση της κατάστασης. Η Ρωσία δεν πρεπε να βγει από το πλέγμα ασφαλείας στην περιοχή - είναι μεν ένα πρόβλημα αλλά είναι και μέρος της λύσης”.

Keywords
Τυχαία Θέματα