Αποκλειστικό βίντεο του DNEWS από τη φονική έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη - Έξι οι νεκροί, 53 οι τραυματίες

Αποκλειστικό βίντεο από τη φονική έκρηξη στην οδό Ιστικλάλ, τον πλέον πολυσύχναστο πεζόδρομο της Κωνσταντινούπολης κοντά στην πλατεία Ταξίμ, εξασφάλισε το Dnews.

Όπως θα δείτε στο βίντεο, λίγα δευτερόλεπτα μετά την εκκωφαντική έκρηξη που συγκλόνισε ένα ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο, αλλόφρονες

περίοικοι, άνθρωποι που έκαναν την μεσημεριανή τους βόλτα στην περιοχή έσπευδαν να συνδράμουν τους τραυματίες ή και να διαπιστώσουν εάν υπήρχαν νεκροί. Πρόκειται για εικόνες τρόμου και πανικού που κάνουν τον γύρο του κόσμου με ανθρώπους να κείτονται αιμόφυρτοι στο πεζοδρόμιο.

Την ίδια ώρα, οι αρχές της Τουρκίας θεωρούν τρομοκρατική ενέργεια την έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη, με τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να δίνει ο ίδιος σε δηλώσεις του τον μέχρι στιγμής τραγικό απολογισμό: έξι νεκροί και 53 τραυματίες.

Συγκεκριμένα ο κ. Ερντογάν δή΄λωσε: «Εύχομαι το έλεος του Θεού στους πολίτες μας που έχασαν τη ζωή τους στη βομβιστική επίθεση στην οδό Ιστικλάλ. Οι προσπάθειες για την κατάληψη της Τουρκίας και του τουρκικού έθνους μέσω της τρομοκρατίας δεν θα λειτουργήσουν. Όλα τα στοιχεία θα αποκαλυφθούν και οι δράστες θα τιμωρηθούν»

Η στιγμή της έκρηξης έχει καταγραφεί σε μια σειρά άλλων συγκλονιστικών βίντεο που τράβηξαν πολίτες.

Οι εικόνες τρόμου και πανικού, με τον εκκωφαντικό ήχο της έκρηξης και τη φωτιά στο βάθος και τους τραυματίες και τους νεκρούς να δέχονται τις πρώτες βοήθειες ή να κείτονται στο δρόμο μέσα στα αίματα, δεν άργησαν να κάνουν το γύρο του κόσμου.

Την ίδια ώρα το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο της Τουρκίας αποφάσισε να απαγορευτεί η μετάδοση εικόνων από το σημείο της τραγωδίας

{https://twitter.com/BNODesk/status/1591788624861073409?s=20&t=DEUWYgtaQBj9gjhDDeygeg}

{https://youtu.be/GB8viGbUcMw}

{https://twitter.com/BreakingIEN/status/1591786648513220610?s=20&t=P4iQfd6edUN4zt0rUkvy2Q}

{https://twitter.com/FridaGhitis/status/1591789411339227137?s=20&t=4iK3I60p9U-nSHc7ejxrVg}

Άμεσα η περιοχή του Πέρα αποκλείστηκε από τις αρχές κι έφτασαν στο σημείο ασθενοφόρα και η αστυνομία.

#ΤΟΥΡΚΙΑ #ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ #ΕΚΡΗΞΗ #ΠΛΑΤΕΙΑ_ΤΑΞΙΜ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Αποκλειστικό, DNEWS, Κωνσταντινούπολη - Έξι,apokleistiko, DNEWS, konstantinoupoli - exi