«Αποκαθήλωση» αλλά για... λίγο για τον Έλον Μασκ, ξανάγινε ο πλουσιότερος στον κόσμο

«Αποκαθήλωση» αλλά για... λίγο για τον Έλον Μασκ καθώς έχασε μεν τον τίτλο του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο αλλά τον «βοήθησε» η μετοχή της Tesla για να ανακτήσει τα σκήπτρα!

Ο Έλον Μασκ έχασε τον τίτλο του πλουσιότερου ανθρώπου του πλανήτη, καθώς -σύμφωνα με το περιοδικό Forbes- φαίνεται πως... κόστισε ακριβά στον ιδιοκτήτη του Twitter και της Tesla Inc η πώληση μετοχών της

εταιρείας ηλεκτρικών αυτοκινήτων για να χρηματοδοτήσει τη συμφωνία εξαγοράς της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης έναντι 44 δισ. δολαρίων.

Σύμφωνα με το περιοδικό, ο άτυπος αυτός τίτλος περνάει πλέον στον Γάλλο μεγιστάνα Μπερνάρ Αρνό (και την οικογένειά του), τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της LVMH, της μεγαλύτερης εταιρείας ειδών πολυτελείας στον κόσμο.

Πέρσι ο Αρνό βρισκόταν στην τρίτη θέση της σχετικής λίστας του Forbes, πίσω από τον Έλον Μασκ και τον Τζεφ Μπέζος. Σύμφωνα με το περιοδικό, η προσωπική περιουσία του ανέρχεται σήμερα στα 185,4 δισ. δολάρια, έναντι 185,3 δισ. δολαρίων του Μασκ. Η μετοχή της Tesla υποχώρησε κατά περίπου 4%.

Ανατροπή

Όμως, λίγο αργότερα έγινε ανατροπή! Ο Έλον Μασκ ξαναπήρε πίσω τον «τίτλο» του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο, αφού τον έχασε μόνο για λίγα λεπτά εξαιτίας της απότομης πτώσης της μετοχής της εταιρείας ηλεκτρικών αυτοκινήτων Tesla, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes.

Ο Μπερνάρ Αρνό, ο πρόεδρος της εταιρείας ειδών πολυτελείας LVMH κράτησε για λίγο τον τίτλο αλλά ξαναέπεσε στη δεύτερη θέση της σχετικής λίστας, έχοντας προσωπική περιουσία 185,3 δισεκ. δολαρίων.

Ο Μασκ ήταν πρώτος στη λίστα από τον Σεπτέμβριο του 2021, αφού εκτόπισε τον ιδρυτή της Amazon.com, Τζεφ Μπέζος. Η προσωπική περιουσία του υπολογίζεται στα 185,7 δισεκ. δολάρια.

Η μετοχή της Tesla, η οποία έχει απολέσει πάνω από το 47% της αξίας της αφότου ο Μασκ προχώρησε στην εξαγορά του Twitter, υποχωρεί σήμερα κατά 2,7%. Η περιουσία του Μασκ έχει μειωθεί κατά περίπου 70 δισεκ. δολάρια αφότου πρότεινε να αγοράσει το Twitter, τον περασμένο Απρίλιο.

#ΕΛΟΝ_ΜΑΣΚ #ΠΛΟΥΣΙΟΣ #ΠΛΟΥΣΙΟΙ #TESLA #TWITTER
Keywords
Τυχαία Θέματα