Αποκάλυψη FBI: Ιρακινός του ISIS σχεδίαζε να δολοφονήσει τον Τζορτζ Μπους

Το Forbes έφερε την Τρίτη στη δημοσιότητα πληροφορίες που θέλουν Ιρακινό με διασυνδέσεις στο ISIS να σχεδιάζει τη δολοφονία του πρώην Αμερικανού προέδρου, Τζορτζ Μπους.

Δύο έμπιστοι πληροφοριοδότες, αλλά και η παρακολούθηση του λογαριασμού του φερόμενου ως συνωμότη στο WhatsApp αποκαλύπτουν - σύμφωνα με το Forbes - σχέδια για τη δολοφονία του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Τζορτζ Μπους.

Πιο συγκεκριμένα, ένας Ιρακινός στις ΗΠΑ - που κατηγορείται ότι συνδέεται με πράκτορες του ISIS - σχεδίαζε να σκοτώσει τον Τζορτζ Μπους, ενώ είχε φτάσει στο σημείο να ταξιδέψει στο Ντάλας τον Νοέμβριο για να τραβήξει βίντεο γύρω από το σπίτι του πρώην προέδρου.

Παράλληλα, είχε στρατολογήσει και μια ομάδα συμπατριωτών του - που ήλπιζε πως θα κατόρθωνε να περάσει λαθραία στη χώρα μέσω των μεξικανικών συνόρων - σύμφωνα με αίτηση εντάλματος έρευνας του FBI που κατατέθηκε στις 23 Μαρτίου και αποκαλύφθηκε αυτή την εβδομάδα στη Νότια Περιφέρεια του Οχάιο.

Το FBI δήλωσε ότι αποκάλυψε το σχέδιο έπειτα από έρευνα δύο πληροφοριοδοτών και παρακολούθηση του λογαριασμού του άνδρα στην πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων WhatsApp που ανήκει στη Meta.

Ο ύποπτος - Σιχάμπ Αχμέντ Σιχάμπ Σιχάμπ - με έδρα το Κολόμπους του Οχάιο, δήλωσε ότι ήθελε να δολοφονήσει τον Μπους επειδή θεωρούσε ότι ο πρώην πρόεδρος ήταν υπεύθυνος για τη δολοφονία πολλών Ιρακινών και τη διάλυση της χώρας μετά τη στρατιωτική εισβολή των ΗΠΑ το 2003, σύμφωνα πάντα με το ένταλμα.

#ISIS #ΗΠΑ #ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ #ΣΧΕΔΙΟ #FORBES
Keywords
Τυχαία Θέματα