Αποκαλύψεις Σταϊκούρα για αναδρομικά και... ελεύθερη διαπραγμάτευση ενοικίων

«Έχουμε 38 δισ. ταμειακά διαθέσιμα» τόνισε μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ και στον Γιώργο Αυτιά ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ενώ ανέφερε πως φέτος θα πληρωθούν τα αναδρομικά των κύριων συντάξεων.

«Έχουμε τις οικονομικές δυνατότητες να στηρίξουμε την αναβάθμιση των ενόπλων δυνάμεων» ανέφερε.

Ένοικια: Επεκτείνεται η υποχρεωτική μείωση ενοικίων και για τον Σεπτέμβριο σε συγκεκριμένους ΚΑΔ (Θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες). Μετά τον Σεπτέμβριο θα υπάρχει εθελοντικό κίνητρο για την μείωση των ενοικίων.

Κατά τις δηλώσεις του ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε πως

για τα εποχικά επαγγέλματα θα χρειάζονται λιγότερα ένσημα για το ταμείο ανεργίας του ΟΑΕΔ. Επιπλέον, θα υπάρξει πρόβλεψη για τους καλλιτέχνες.

Στο σχέδιο νόμου περιλαμβάνεται και η επέκταση αναστολής συμβάσεων εργασίας και για Οκτώβριο, καθώς και η επέκταση του προγράμματος «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ».

Αποφασίστηκε επέκταση του προγράμματος ΣΥΝ - ΕΡΓΑΣΙΑ. Τέλος, ανακοίνωσε την επιστρεπτέα προκαταβολής 3 η οποία θα έχει ύψος πάνω από 1 δισ. ευρώ, θα περιλαμβάνει και τον μήνα Αύγουστο και θα αφορά και επιχειρήσεις που δεν εχουν ταμειακή μηχανή αρκεί να ανήκουν στις εποχικές.

Τέλος, ανέφερε πως μέχρι τον Απρίλιο 2021 θα υπάρχουν αναστολές δόσεων και μετά θα έχουν την δυνατότητα 12 δόσεων.

Πιο αναλυτικά, ο κ. Σταϊκούρας, ανέφερε ότι έχουν αρχίσει να εισρέουν οι πρώτοι πόροι από την Ευρώπη μέσω του ΕΣΠΑ, ενώ παράλληλα αναμένονται και οι πόροι από το πρόγραμμα SURE.

Επιπλέον, περίπου 15 δισ. ευρώ έχει δώσει η κυβέρνηση κατά της διάρκεια της πανδημίας, ενώ παράλληλα έχει πετύχει το χαμηλότερο κόστος δανεισμού σε οποιαδήποτε έκδοση ομολόγου, είπε ο υπουργός Οικονομικών.

Φέτος θα πληρωθούν τα αναδρομικά των κύριων συντάξεων

Η πληρωμή των αναδρομικών θα γίνει εντός του 2020, όπως τόνισε ο κ. Σταϊκούρας. Όπως είπε, οι συντάξεις θα μπουν και δημοσιονομικά και ταμειακά και θα πληρωθούν τα αναδρομικά το συντομότερο δυνατόν.

Επιπλέον, ο υπουργός ανέφερε ότι υπάρχουν πόροι για τα εμβόλια, ενώ στα άμεσα σχέδια είναι και η ενίσχυση της αποτρεπτικής δύναμης των ενόπλων δυνάμεων.

Όσον αφορά τα ενοίκια, επεκτείνεται η υποχρεωτική μείωση ενοικίων σε συγκεκριμένους κλάδους για ένα μήνα, ενώ συνεχίζει να ισχύει το κίνητρο για τους ιδιοκτήτες ακινήτων. 

Από Σεπτέμβριο και μετά, για τους υπόλοιπους κλάδους, ισχύει το κίνητρο της εθελοντικής συμφωνίας μεταξύ του ιδιοκτήτη και αυτού που κάνει χρήση του ακινήτου, ώστε εάν η μείωση είναι πάνω από 30% να υπάρχει ωφέλεια για τον ιδιοκτήτη του 20% στο 60%.

Παράλληλα, θα υπάρξει ειδική πρόνοια για τους εποχικούς υπαλλήλους, όπως είπε ο κ. Σταϊκούρας. «Αν κριθεί αναγκαίο θα πάρουμε πρόσθετα μέτρα», τόνισε.

Οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν από τον πρωθυπουργό, όπως ανέφερε ο υπουργός.

Keywords
Τυχαία Θέματα