Αποφυλάκιση Κορκονέα: Φόβοι της ΕΛ.ΑΣ. για ένοπλες επιθέσεις και εμφάνιση τρομοκρατικών οργανώσεων

Έκτακτη σύσκεψη αναμένεται να πραγματοποιηθεί σήμερα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με αφορμή την αποφυλάκιση Κορκονέα και την αντιεγκληματική πολιτική που θα ακολουθήσει η Ελληνική Αστυνομία.

Στο επίκεντρο της σύσκεψης θα βρεθούν οι πιθανές αντιδράσεις μετά την απόφαση που οδήγησε στην αποφυλάκιση του Επαμεινώνδα Κορκονέα.

Με δεδομένο ότι από χθες κυκλοφορεί στο διαδίκτυο «πρόσκληση» για συγκέντρωση διαμαρτυρίας απόψε το βράδυ (31/7, 20:00) στα Εξάρχεια, στο σημείο δολοφονίας του Αλέξη, στη συμβολή των οδών Τζαβέλλα και Μεσολογγίου, ανώτεροι αξιωματικοί

της Ελληνικής Αστυνομίας εκφράζουν φόβους για επιθέσεις σε αστυνομικά τμήματα, ή ακόμα και σε ανθρώπινους στόχους, καθώς εκτιμούν ότι συγκεκριμένος χώρος θα αντιδράσει έντονα στην αποφυλάκιση του πρώην ειδικού φρουρού και θα υπάρξουν καταδρομικές επιθέσεις.

Έχει δοθεί ήδη εντολή να αυξηθούν τα μέτρα γύρω από αστυνομικούς στόχους, όπως το Α.Τ. Εξαρχείων και της Ακροπόλεως, ενώ έχει δοθεί εντολή για επαγρύπνηση και στη ΓΑΔΑ (Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής).

Παράλληλα, οι αστυνομικοί που περιπολούν κυρίως στην περιοχή των Εξαρχείων έχουν λάβει εντολές για αυξημένα μέτρα αυτοπροστασίας.

Εξάλλου, δεν μπορεί να αποκλειστεί κάποια επίθεση σε στατικές δυνάμεις φύλαξης, όπως είναι οι κλούβες των ΜΑΤ.

Το πιο ανησυχητικό για την ΕΛ.ΑΣ. είναι η πιθανή επανεμφάνιση τρομοκρατικών οργανώσεων με χτύπημα ακόμη και σε ανθρώπινο στόχο.

Άλλωστε, οργάνωση, που στο παρελθόν έχει προσπαθήσει να χτυπήσει αστυνομικό δυο φορές, βρίσκεται σε «σιωπή» τα τελευταία χρόνια, χωρίς να σημαίνει ότι έχει απωλέσει το οπλοστάσιο της.

Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. δεν απέκλειαν το ενδεχόμενο της εμφάνισης νέων οργανώσεων πίσω από τις οποίες να βρίσκονται παλιά πρόσωπα που θα επανασυστηθούν στον χώρο.

Εν κατακλείδι, η Αστυνομία έχει ήδη λάβει και θα λάβει έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Οι φήμες γύρω από την σημερινή συγκέντρωση δημιούργουν ένα «ομιχλώδες» σκηνικό στην καλοκαιρινή Αθήνα, με την πλατεία Εξαρχείων να βρίσκεται στο επίκεντρο των εξελίξεων ακόμα μια φορά.

Keywords
Τυχαία Θέματα