Απίστευτη καταγγελία: Αστυνομικοί επιτέθηκαν σε μουσικούς της Φιλαρμονικής του Δήμου Αθηναίων

Σκηνές έντασης εκτυλίχθηκαν το Σάββατο στην Πλατεία Συντάγματος, με εργαζομένους της Φιλαρμονικής του Δήμου Αθηναίων να καταγγέλλουν απρόκλητη αστυνομική βία και επιχείρηση προσαγωγής συνδικαλιστή εν ώρα εργασίας, μπροστά στα μάτια πολιτών.

Ένα πρωτοφανές περιστατικό αστυνομικής αυθαιρεσίας και καταστολής καταγγέλλει ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Νίκος Καραγεώργης.

Με ανάρτησή του εξηγεί πως το συμβάν σημειώθηκε το Σάββατο 10 Μαΐου, κατά τη διάρκεια του Πανελλαδικού

Φεστιβάλ Φιλαρμονικών στην πλατεία Συντάγματος, στο οποίο συμμετείχε και η Φιλαρμονική του Δήμου Αθηναίων.

«Μετά το πέρας της εμφάνισής τους και ενώ οι εργαζόμενοι περίμεναν το υπηρεσιακό λεωφορείο, αστυνομικός που βρισκόταν στο σημείο παρενέβη επιθετικά, εμποδίζοντας την επιβίβασή τους στο όχημα», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Όπως προσθέτει, «όταν συνδικαλιστής της Φιλαρμονικής αντέδρασε λεκτικά, ο αστυνομικός κινήθηκε εναντίον του με απειλητικό τρόπο και επιχείρησε να τον συλλάβει βίαια. Στο σημείο έφτασαν ενισχύσεις, με αστυνομικές δυνάμεις να προσπαθούν να προσαγάγουν τον μουσικό, ο οποίος βρισκόταν εν ώρα εργασίας και φορούσε τη στολή του».

Αναλυτικά η καταγγελία του προέδρου του ΣΕΗ

Το Σάββατο 10 Μαΐου εργαζόμενοι της Φιλαρμονικής του Δήμου Αθηναίων και πολίτες βρέθηκαν αντιμέτωποι με ένα πρωτόγνωρο περιστατικό αστυνομικής αυθαιρεσίας και καταστολής.

Η Φιλαρμονική του Δήμου συμμετείχε στο Πανελλαδικό Φεστιβάλ Φιλαρμονικών που πραγματοποιούνταν στο κέντρο της Αθήνας. Ολοκληρώνοντας τη συμμετοχή της στη Πλατεία Συντάγματος και αναμένοντας το Υπηρεσιακό λεωφορείο, αστυνομικός που εκτελούσε υπηρεσία στο συγκεκριμένο σημείο επενέβη αποτρέποντας επιθετικά την επιβίβαση των εργαζομένων στο υπηρεσιακό όχημα.

Όταν συνάδελφος συνδικαλιστής του Σωματείου της Φιλαρμονικής αντέδρασε λεκτικά στην παραπάνω συμπεριφορά, ο αστυνομικός κινήθηκε απειλητικά προς τον συνάδελφο και επιχείρησε τη βίαιη σύλληψή του. Στο σημείο έσπευσαν πολυάριθμες αστυνομικές δυνάμεις που προσπάθησαν με βίαιο τρόπο να προσαγάγουν το μουσικό ο οποίος βρισκόταν εκείνη την ώρα σε εργασία με τη στολή της δουλειάς!

Οι εργαζόμενοι της Φιλαρμονικής και δεκάδες διερχόμενοι πολίτες στάθηκαν στο πλευρό του εργαζόμενου, απέναντι στην κρατική επιβολή του δόγματος «νόμος και τάξη» με πρακτικές που θυμίζουν άλλες εποχές.

Το περιστατικό αυτό δείχνει καθαρά ότι η προσπάθεια της όξυνσης της κρατικής καταστολής δεν αφήνει κανέναν εκτός.

Είναι αισιόδοξο ότι αυτή η προσπάθεια τρομοκράτησης αποκρούστηκε από τους δεκάδες συναδέλφους αλλά και δεκάδες περαστικούς πολίτες που παρενέβησαν στην πρωτοφανή δίωξη.

Καταγγέλλουμε την Κυβέρνηση και την ηγεσία της Αστυνομίας για τις απαράδεκτες αυτές πρακτικές, να σέρνονται στο αστυνομικό τμήμα εργαζόμενοι εν ώρα εργασίας για ασήμαντη αφορμή.

Απέναντι στην κρατική καταστολή η μόνη αποτελεσματική απάντηση είναι η συλλογική αντίσταση των εργαζομένων και της κοινωνίας όπως φάνηκε και στο πρωτοφανές αυτό περιστατικό του Σαββάτου στο Σύνταγμα.

Το θέμα θα απασχολήσει και το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών και θεωρώ αυτονόητη την στήριξη στο συνάδελφο και την καταδίκη της αστυνομικής αυθαιρεσίας που θυμίζει εποχές ΕΡΕ.

{https://www.facebook.com/red.nik.7/posts/pfbid023LmBjWHg6hdUVjFXeiToo9cG1BwVpmRc8UA3QhKf9xUzRnuZvN4ndAqJdsbRKVLrl}

#ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ_ΟΡΧΗΣΤΡΑ #ΔΗΜΟΣ_ΑΘΗΝΑΙΩΝ #ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ_ΒΙΑ #ΕΛΑΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Απίστευτη, Αστυνομικοί, Φιλαρμονικής, Δήμου Αθηναίων,apistefti, astynomikoi, filarmonikis, dimou athinaion