Απεργία σε λεωφορεία και τρόλεϊ την Τετάρτη, αποφάσεις για μετρό και ηλεκτρικό

Χωρίς λεωφορεία και τρόλεϊ στην Αθήνα την Τετάρτη 8 Μαρτίου, καθώς οι εργαζόμενοι προχωρούν σε απεργία λόγω της ανείπωτης τραγωδίας στα Τέμπη και τα μέτρα ασφαλείας. Τι θα γίνει με το μετρό.

Την Τετάρτη 8 Μαρτίου δε θα κυκλοφορήσουν τα οδικά μέσα στην

Αθήνα (λεωφορεία και τρόλεϊ) καθώς το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ συμμετέχει με 24ωρη απεργία στην κινητοποίηση που διοργανώνει η ΑΔΕΔΥ και το Εργατικό Κέντρο Αθηνών (ΕΚΑ).

Το σωματείο ζητά ασφαλή και σύγχρονη δημόσια συγκοινωνία και τη λήψη μέτρων για την ασφάλεια εργαζόμενων και επιβατών.

Τι θα γίνει με το μετρό

Για το μετρό θα συνεδριάσουν την Τρίτη το απόγευμα, ζητώντας μέτρα ασφαλείας για τους εργαζομένους και τους επιβάτες. Ενώ σύμφωνα με πληροφορίες προσανατολίζονται προς απεργία και στο μετρό, ηλεκτρικό και τραμ για την Τετάρτη.

Πάντως ενδέχεται να πραγματοποιήσουν δρομολόγια τις μεσημεριανές ώρες προκειμένου να διευκολυνθεί η μετακίνηση των απεργών που θα μετάσχουν στο συλλαλητήριο που διοργανώνεται.

24ωρη παμπειραϊκή απεργία σε όλα τα πλοία

24ωρη απεργία ανακοίνωσε Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) για την Τετάρτη 8/3 και συγκεκριμένα από τις 00:01 έως 24:00.

Στην ανακοίνωσή της η ΠΕΝΕΝ τονίζει: «Η χώρα μας και η εργατική της τάξη θρηνεί το χαμό 57 ανθρώπων που έγιναν θυσία στο βωμό μιας διαχρονικής εγκληματικής πολιτικής η οποία απαξίωσε τα δημόσια ΜΜΜ και είτε τα παρέδωσε σε επιχειρηματικούς ομίλους είτε στο όνομα της μείωσης του κόστους εξαπέλυσε ένα πογκρόμ διώξεων εναντίον των εργαζομένων αφήνοντας τεράστια κενά στην ασφαλή τους επάνδρωση, κατακρεούργησαν τις οργανικές θέσεις μετατρέποντας τα σε ανασφαλή και επικίνδυνα μέσα συγκοινωνίας για τον λαό μας!».

#ΑΠΕΡΓΙΑ #ΜΕΤΡΟ #ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ #ΤΡΟΛΕΙ #ΤΡΑΜ #ΤΕΜΠΗ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Απεργία, Τετάρτη,apergia, tetarti