«Απελευθερώσαμε Ισραηλινή με τα παιδιά της» ισχυρίζεται με βίντεο η Χαμάς: «Θεατρινισμοί» απαντά το Ισραήλ

Οι Ταξιαρχίες Κασάμ της Χαμάς έδωσαν στη δημοσιότητα την Τετάρτη ένα βίντεο που φαίνεται να δείχνει την απελευθέρωση μιας γυναίκας ομήρου και δύο παιδιών: «Θεατρινισμοί» απαντά το Ισραήλ χαρακτηρίζοντας το βίντεο υλικό προπαγάνδας.

Τα πλάνα που δημοσιεύτηκαν στο Al Jazeera το βράδυ της Τετάρτης τραβήχτηκαν από απόσταση, δείχνοντας μια άγνωστη γυναίκα και από πίσω δύο παιδιά. Οι άνδρες, πιθανώς μαχητές της Χαμάς, φαίνονται να απομακρύνονται αφού τις αφήνουν σε

μια ανοιχτή περιοχή κοντά σε φράχτη, που θα μπορούσε να χωρίζει το Ισραήλ από τη Γάζα.

Δεν είναι σαφές πότε γυρίστηκε το βίντεο, το οποίο το Ισραήλ απέρριψε ως «θεατρινισμό».

«Αφού όλος ο κόσμος είδε το άσχημο και αληθινό πρόσωπό της ως μια βάρβαρη οργάνωση που εκτέλεσε εκατοντάδες αθώα παιδιά και γυναίκες σε μια τρομοκρατική επίθεση και μια φρικτή σφαγή, η Χαμάς προσπαθεί να αλλάξει την αλήθεια με τη θεατρινίστικη δημοσίευση ενός προπαγανδιστικού βίντεο μέσω των φερέφωνών της στα μέσα ενημέρωσης», δήλωσε ο Αβιχάι Αντράι, εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού για τα αραβικά μέσα ενημέρωσης.

بعد ان شاهد العالم كله وجهها القبيح والحقيقي كمنظمة بربرية قامت بإعدام مئات الأبرياء الأطفال والنساء في هجوم إرهابي ومجزرة بشعة تحاول حماس تغيير الحقيقة من خلال مسرحية نشر فيديو دعائي عبر أبواقها الاعلامية. الحقيقة واضحة وجلية وسوف تتضح معالمها أكثر في الأيام المقبلة. حماس أسوأ… https://t.co/tLFu8n4nBg

— افيخاي ادرعي (@AvichayAdraee) October 11, 2023

«Η αλήθεια είναι ξεκάθαρη και προφανής και τα χαρακτηριστικά της θα γίνουν ακόμη πιο σαφή τις επόμενες ημέρες. Η Χαμάς είναι χειρότερη από το ISIS και θα συνεχίσουμε να την χτυπάμε σκληρά χωρίς σταματημό», πρόσθεσε.

Σε ανακοίνωσή τους, οι Ταξιαρχίες Κάσεμ ανέφεραν ότι η γυναίκα ήταν Ισραηλινή υπήκοος.

«Ένας Ισραηλινός έποικος και τα δύο παιδιά της αφέθηκαν ελεύθεροι αφού συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων», ανέφερε η ανακοίνωση, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου ειδήσεων AFP.

#ΙΣΡΑΗΛ #ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ #ΛΩΡΙΔΑ_ΤΗΣ_ΓΑΖΑΣ #ΧΑΜΑΣ #ΒΙΝΤΕΟ #ΠΟΛΕΜΟΣ #ΟΜΗΡΟΙ #ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ
Keywords
Τυχαία Θέματα