Απειλές Ερντογάν για πόλεμο - Τι μεταδίδει το Anadolu για τη μεταφορά 40 τανκ στα σύνορα Ελλάδας - Τουρκίας

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά αφού δύο φορές σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απείλησε την Ελλάδα, ενώ την ίδια στιγμή έγινε γνωστό πως σαράντα τουρκικά τανκ μεταφέρονται στα σύνορα με τη χώρα μας.

Αναλυτικά, κατά τη διάρκεια ομιλίας που πραγματοποίησε σε εγκαίνια νοσοκομείου ο Ερντογάν αναφερόμενος στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, είπε τα ακόλουθα για την Ελλάδα: «Θα καταλάβουν σύντομα ότι η Τουρκία έχει πολιτική,

οικονομική και στρατιωτική δύναμη να διαλύσει τους χάρτες που της επιβάλλονται. Είτε θα το καταλάβουν πολιτικά, είτε θα το βιώσουν οδυνηρά στο πεδίο της μάχης».

Νωρίτερα ο Τούρκος Πρόεδρος είχε προχωρήσει και σε άλλη εμπρηστική δήλωση, σύμφωνα με την εφημερίδα Hurriyet. Συγκεκριμένα, σε ομιλία του προς τους αποφοίτους του Πανεπιστημίου Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας δήλωσε χαρακτηριστικά: «Όσους πριν από έναν αιώνα επιτέθηκαν κατά της ανεξαρτησίας μας, ο τουρκικός λαός τους έθαψε είτε στο χώμα είτε τους έριξε στη θάλασσα. Αυτοί που στόχευαν τη σημαία μας και την προσευχή μας, όταν έψαχναν τρόπο να βγουν από αυτή την πίεση εκτέλεσαν τρεις πρωθυπουργούς, δυο υπουργούς και έναν αρχιστράτηγο. Ευχόμαστε να μην κάνουν το ίδιο λάθος σήμερα και να μην πληρώσουν το ίδιο τίμημα σήμερα». Οι εν λόγω δηλώσεις του Ερντογάν έγιναν μέσω του τηλεφώνου του υπουργού Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος κρατούσε το κινητό σε ανοιχτή ακρόαση.

Τανκ στα σύνορα Ελλάδας - Τουρκίας

Όπως μετέδωσαν τα τουρκικά ΜΜΕ, η Τουρκία μεταφέρει σαράντα τανκ στα σύνορα με την Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Ανδριανούπολη.Κομβόι φορτηγών ξεκίνησε το μεσημέρι του Σαββάτου από τα σύνορα Τουρκίας-Συρίας μεταφέροντας τα τανκ τα οποία στη συνέχεια θα μεταφερθούν από το λιμάνι της Αλεξανδρέττας με τρένο στην Αδριανούπολη.

Τι μεταδίδει το Anadolu για τα τανκ

Το κρατικό τουρκικό πρακτορείο Anadolu μετέδωσε πως η μεταφορά των τανκ είναι μια προγραμματισμένη δραστηριότητα και δεν τίθεται θέμα μεταφοράς στρατευμάτων στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Keywords
Τυχαία Θέματα