Απάντηση σε Τραμπ: Να μας σέβεστε - Η Γροιλανδία δεν πωλείται

Την αντίδραση του επικεφαλής της κυβέρνησης στη Γροιλανδία, Κιμ Κίλσεν, προκάλεσαν οι επίμονες αναφορές του Αμερικανού Προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ περί αγοράς της..

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε, σύμφωνα με την εφημερίδα Sermiatsiaq της Γροιλανδίας, ο Κίλσεν διευκρίνισε ότι η Γροιλανδία δεν πωλείται.

Επίσης, κατέστησε σαφές ότι η ίδια η χώρα πρέπει να ελέγχει τι συμβαίνει στη Γροιλανδίας.«Είμαστε περιζήτητοι. Αλλά πρέπει επίσης να είμαστε προσεκτικοί», επισημαίνει ο Κίλσεν.

Ο πρόεδρος του Naalakkersuisut, όπως ονομάζεται

η κυβέρνηση της Γροιλανδίας, κατέστησε σαφές ότι τα συμφέροντά πρέπει να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή.

«Όλοι όσοι επιθυμούν να συνεργαστούν μαζί μας πρέπει να ακολουθούν τους κανονισμούς μας. Αυτό ισχύει και για τους εθνικούς κανονισμούς στον τομέα της πολιτικής ασφάλειας. Κανείς δεν πρέπει να αποφασίζει για μας, πρέπει να μας σέβονται και τα συμφέροντά μας πρέπει πάντα να αποτελούν προτεραιότητα. Αυτή είναι η χώρα μας» τόνισε μεταξύ άλλων Ο Κίμ Κίλσεν.

Η νέα πρωθυπουργός της Δανίας ολοκλήρωσε μάλιστα χθες τη διήμερη επίσκεψή της στη Γροιλανδία. Τόσο η Μέτε Φρέντρικσεν όσο και ο Κίλσεν, ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Γροιλανδίας, επισήμαναν ότι η Γροιλανδία δεν διατίθεται προς πώληση.

Η ίδια επισήμανε ότι στόχος της επίσκεψής της είναι να τονιστεί η ανάγκη για «στενότερη συνεργασία» μεταξύ της Δανίας και της Γροιλανδίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα