ΑΟΖ Ελλάδα - Αίγυπτος: Αυτός είναι ο επίσημος χάρτης μετά τη συμφωνία

Μετά την έγκρισή τους από το Κοινοβούλιο, οι συμφωνίες σχετικά με την ΑΟΖ και τις θαλάσσιες ζώνες μεταξύ Ελλάδας – Ιταλίας και Αθήνας – Καΐρου δημοσιοποιήθηκαν, την Παρασκευή (28/08), στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ) με αναλυτικούς χάρτες.

Στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ) δημοσιεύθηκαν, την Παρασκευή (28/08), οι συμφωνίες οριοθέτησης Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) και

θαλασσίων ζωνών τόσο με την Ιταλία όσο και με την Αίγυπτο.

Υπενθυμίζεται πως, την Πέμπτη (27/08), κυρώθηκε και το Άρθρο 1 της συμφωνίας με την Αίγυπτο για την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών μετά την ονομαστική ψηφοφορία που έγινε στη Βουλή.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε διατυπώσει το αίτημα για την ονομαστική ψηφοφορία και, σύμφωνα με την ΕΡΤ, υπήρξαν δύο απουσίες από την πλευρά της Ν.Δ. και πέντε από το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Η συμφωνία πέρασε με 178 «ναι», καθώς υπέρ τάχθηκαν η Ν.Δ. και το Κίνημα Αλλαγής, «όχι» ψήφισαν το ΚΚΕ, η Ελληνική Λύση και το ΜέΡΑ25, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε «παρών».

Από τη διαδικασία απουσίαζαν συνολικά 15 βουλευτές, με τους επτά απόντες από τη Ν.Δ. και τον ΣΥΡΙΖΑ στέλνουν επιστολές με τις οποίες συντάσσονταν υπέρ της κομματικής γραμμής.

Η συμφωνία είχε ψηφιστεί επί της αρχής από το απόγευμα της Τετάρτης (26/08), όταν υπέρ της ανάλογης με την Ιταλία τάχθηκαν η Ν.Δ., ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ και κατά το ΚΚΕ, η Ελληνική Λύση και το ΜέΡΑ25.

Keywords
Τυχαία Θέματα