Ανύπαρκτες οι πιθανότητες ο επόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας να προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ

Πολλές συζητήσεις προκάλεσαν τις τελευταίες ημέρες αρχικά τα δημοσιεύματα που ήθελαν τον ΣΥΡΙΖΑ να προτείνει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Γιώργο Παπανδρέου και στη συνέχεια η δήλωση της Φώφης Γεννηματά, σύμφωνα με την οποία και οι τρεις πρώην πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ πληρούν τα κριτήρια για το ύπατο πολιτειακό αξίωμα.

Στην πραγματικότητα,

ωστόσο, οι πιθανότητες να προταθεί, είτε από την κυβέρνηση είτε από την αξιωματική αντιπολίτευση, εις εκ των Γιώργο Παπανδρέου, Κώστα Σημίτη και Ευάγγελο Βενιζέλο είναι ανύπαρκτες. Και αυτό προκύπτει, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του dikaiologitikanews, από κύκλους μέσα από το Κίνημα Αλλαγής.

Βλέπουν να “κλειδώνει” η επανεκλογή Παυλόπουλου

“Η πρόεδρος πολύ καλά έκανε και έβαλε τα ονόματα στο τραπέζι, όμως δεν υπάρχουν πιθανότητες για κανέναν από τους τρεις”, τόνισε στέλεχος της Χαριλάου Τρικούπη για να συνεχίσει “ ο άγραφος κανόνας που θέλει εναλλαγή προσώπων από κεντροδεξιά και κεντροαριστερά που ξεκίνησε με τον αείμνηστο Κωστή Στεφανόπουλο, δεν ισχύει από τη στιγμή που το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει αποφασίσει ότι θα προτείνει για Πρόεδρο και πάλι τον Προκόπη Παυλόπουλο”.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο πρωθυπουργός από τη στιγμή που δεν βρήκε κάποιο πρόσωπο με τα κριτήρια που είχε θέσει και σε συνδυασμό με την κατάσταση που επικρατεί στα ελληνοτουρκικά, δείχνει να καταλήγει στον κ. Παυλόπουλο. Με αυτή την επιλογή, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, θα επιτύχει την εκλογή με ευρεία πλειοψηφία, αφού θεωρείται δεδομένο ότι θα τον υπερψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ, του οποίου εξάλλου ήταν και είναι επιλογή, αλλά και θα ικανοποιήσει τις τάσεις εντός του κυβερνώντος κόμματος που επιθυμούν την παραμονή του Προκόπη Παυλόπουλου στο Προεδρικό Μέγαρο

Keywords
Τυχαία Θέματα