Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τον πρώτο ανασχηματισμό της κυβέρνησης - Οι αλλαγές που εξετάζει ο πρωθυπουργός

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τον πρώτο ανασχηματισμό της κυβέρνησης, καθώς σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Πέτρου Μποτσαράκου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, σήμερα προσδιορίστηκε για πρώτη φορά ο χρόνος του ανασχηματισμού.

Ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, μιλώντας στο ραδιοφωνο του ΣΚΑΪ, ανέφερε ότι μπορεί να γίνει από την 1η Ιουλίου και μετά, ανα πάσα στιγμή που θα επιλέξει ο Πρωθυπουργός.

Δυο είναι οι πιθανότερες ημερομηνίες: Από

τώρα ως την 7η Ιουλίου, ημερομηνία που συμπληρώνεται ένας χρόνος από την εκλογή της κυβέρνησης (θεωρείται το πιθανότερο σενάριο) ή πριν τα εγκαίνια της ΔΕΘ, στις 6 Σεπτέμβριου.

Όπως φαίνεται, θα υπάρξουν διορθωτικές κινήσεις οι οποίες θα «αγγίξουν» τουλάχιστον πέντε υπουργούς με απομακρύνσεις, καραμπόλες και εισόδους νέων προσώπων.

Σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζονται αλλαγές στα υπουργεία Εργασίας και Τουρισμού, σπάσιμο παραγωγικού υπουργείου στα δύο αλλά και πιθανές συγχωνεύσεις αρμοδιοτήτων σε δυο άλλα υπουργεία.

Εάν πραγματοποιηθούν τα παραπάνω, αναμένεται να υπάρξει και πιθανή αλλαγή στην εκπροσώπηση της κυβέρνησης καθώς ο ανασχηματισμός θα περιλαμβάνει και αναβαθμίσεις στελεχών.

Τέλος, θεωρείται ιδιαίτερα πιθανό να αντικατασταθούν αρκετοί υφυπουργοί που θεωρείται ότι δεν απέδωσαν αρκετά.

Διαβάστε επίσης:

«Κλειδώνει» ο ανασχηματισμός τον Ιούλιο

Keywords
Τυχαία Θέματα