Αντικαταστάθηκε ο Κώστας Τζαβάρας από την επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, θα παραστεί ο Γρηγόρης Δημητριάδης

Αντικαταστάθηκε ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Τζαβάρας από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, που συνεδριάζει τη Δευτέρα και έχει κλητεύσει του μάρτυρες Γρηγόρης Δημητριάδη, Φέλιξ Μπίτζιο, Γιάννης Λαβράνο και Ταλ Ντίλιαν.

Ο Κώστας Τζαβάρας μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» για την υπόθεση των παρακολουθήσεων, εξέφρασε διαφορετικές θέσεις από την κυβερνητική γραμμή και ειδικά για το απόρρητο, λέγοντας: «Δεν μπορεί να έχει σχέση με απόρρητα». «Δεν μπορεί να τίθεται θέμα απορρήτου για μάρτυρες που καλούνται

από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας στο πλαίσιο της έρευνας ζητημάτων που αφορούν την διαφάνεια», τόνισε και πρόσθεσε: «από την στιγμή που δεν έρχεται στην συγκεκριμένη φάση κανένας υπουργός δεν τίθεται θέμα απορρήτου». σκάνδαλο των υποκλοπών, χαρακτήρισε παράλειψη εκ μέρους της κυβέρνησης το γεγονός ότι δεν ρώτησε την ΑΔΑΕ για το νομοσχέδιο σχετικά με τις αλλαγές στην ΕΥΠ, εκφράζοντας εκ νέου τη διαφωνία του για την επίκληση του απορρήτου.

Αυτή τη στιγμή στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας η κυβερνητική πλειοψηφία είναι ισχνή και συγκεκριμένα 10 έναντι 9 των μελών της αντιπολίτευσης και κατόπιν τούτου αναπτύχθηκε ο σχετικός προβληματισμός, με αποτέλεσμα να αποφασιστεί η αντικατάσταση του κ. Τζαβάρα με δεδομένο ότι και ο ίδιος δεν θα ήθελε να φέρει σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση.

Στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας τα κόμματα της αντιπολίτευσης ζητούν οι καταθέσεις Μπίτζιου, Λαβράνου, Ντίλιαν και Δημητριάδη θα πρέπει να γίνουν με αυτοπρόσωπη παρουσία (όχι με έγγραφα υπομνήματα), χωρίς απόρρητο και με δημόσια κάλυψη από το κανάλι της Βουλής και μάλιστα ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά αν αρνηθούν να εμφανιστούν, τότε να διαταχθεί η βίαιη προσαγωγή τους, επικαλούμενος τον κανονισμό.

Πάντως σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες στη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για την υπόθεση των παρακολουθήσεων θα εμφανιστεί τη Δευτέρα ο πρώην Γενικός Γραμματέας της κυβέρνησης, Γρηγόρης Δημητριάδης.

Ο κ. Δημητριάδης θα συμμετάσχει κανονικά στην ακρόαση μετά την πρόσκληση των μελών της Επιτροπής.

#ΚΩΣΤΑΣ_ΤΖΑΒΑΡΑΣ #ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ #ΕΠΙΤΡΟΠΗ_ΘΕΣΜΩΝ_ΚΑΙ_ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ #ΓΡΗΓΟΡΗΣ_ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα