Αντιεξουσιαστές έκαναν έφοδο στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη

Οι αντιεξουσιαστές πέταξαν μπογιές και έγραψαν υβριστικό σύνθημα στον τοίχο του σπιτιού του.

Αντιεξουσιαστές έκαναν έφοδο στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη λίγο μετά τις 15:30 το απόγευμα του Σαββάτου ρίχνοντας μπογιές και αναγράφοντας υβριστικό σύνθημα στον τοίχο.

Ο Μίκης Θεοδωράκης είναι ο βασικός ομιλητής στο συλλαλητήριο για την Μακεδονία αύριο στο Σύνταγμα.


Μίκης: Είμαι ήρεμος και έτοιμος - Να μην πτοηθεί ο κόσμος

Ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης ερωτηθείς μετά την απειλητική επίθεση είπε είπε: «Είμαι ήρεμος και έτοιμος».

Όταν ρωτήθηκε ποιο είναι το μήνυμά του για τον κόσμο, απάντησε: «Να μην πτοηθούν. Να αυξήσουν την θέληση, τον θυμό, την αποφασιστικότητα και την ορμητικότητά τους».

«Είμαι ήρεμος και έτοιμος» δήλωσε ο Μίκης Θεοδωράκης μετά την επίθεση των αντιεξουσιαστών με μπογιές και υβριστικά συνθήματα στο σπίτι του στου Φιλοπάππου. Όταν ρωτήθηκε ποιο είναι το μήνυμά του στους πολίτες ενόψει του αυριανού συλλαλητηρίου στο οποίος θα είναι ομιλητής είπε: «Να μην πτοηθούν. Να αυξήσουν την θέληση, τον θυμό, την αποφασιστικότητα και την ορμητικότητά τους»

Θα καταλήξουν στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας

Εξάλλου άνθρωποι κοντά στον μεγάλο μουσικοσυνθέτη κάνουν χαρακτηριστικά λόγο στο ιστολόγιό του για «σκοτεινούς κύκλους που πολεμούν τον Μίκη Θεοδωράκη από το 1940 και θα καταλήξουν στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας» και για «ποντίκια που όταν έρχεται η γάτα εξαφανίζονται».

«Ό,τι και να κάνουν τους ενημερώνουμε ότι ο Μίκης Θεοδωράκης δεν φοβάται τις απειλές, όπως δεν φοβήθηκε ποτέ τίποτα και κανέναν στη ζωή του και αύριο θα είναι στην εξέδρα της πλατείας συντάγματος» ξεκαθαρίζουν οι συνεργάτες του Μίκη.

«Ο Μίκης Θεοδωράκης αύριο έχει ραντεβού με την ιστορία. Οι σκοτεινοί κύκλοι που τον πολεμούν απ' το 1940 και συνεχίζουν μέχρι και τις μέρες μας, είναι βέβαιο ότι θα καταλήξουν και πάλι στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας» επισημαίνουν, παραθέτοντας φωτογραφίες μετά την επίθεση στο σπίτι του μουσουργού.

«Ας κρίνει ο Ελληνικός λαός ποιοι είναι οι πραγματικοί φασίστες και ποιοί είναι το πραγματικό παρακράτος, ποιοι απειλούν τον Μίκη Θεοδωράκη και ποιοι επιδιώκουν να τορπιλίσουν το αυριανό πανεθνικό Συλλαλητήριο στο οποίο θα μιλήσει ο Μίκης Θεοδωράκης στον ενωμένο Ελληνικό λαό που θα παρευρεθεί αύριο και το οποίο ο ίδιος και οι διοργανωτές, επιθυμούν να εξελιχθεί ομαλά και εντελώς ειρηνικά» επισημαίνεται στο κείμενο.

«Οι συντελεστές του Θεοδωρακισμού» δηλώνει σκωπτικά ο κ. Θεοδωράκης, παραθέτοντας τις φωτογραφίες από τις μπογιές και τα συνθήματα στο σπίτι του.

Σημειώνεται ακόμη, ότι έως αυτή την ώρα δεν έχει γίνει κάποια προσαγωγή.

Keywords
Τυχαία Θέματα