Αντιδράσεις των κομμάτων για την τραμπούκικη επίθεση στον Γιάνη Βαρουφάκη- Η ανακοίνωση του ΜέΡΑ25

Επίθεση δέχθηκε το βράδυ της Παρασκευής ο Γιάνης Βαρουφάκης, σε εστιατόριο στα Εξάρχεια, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στην μύτη και να μεταφερθεί στο νοσοκομείο του Ευαγγελισμού.

Λίγα λεπτά μετά την επίθεση, ο κυβερνητικός εκπ΄ροσωπος Γιάννης Οικονόμου προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Καταδικάζουμε απερίφραστα και κατηγορηματικά την επίθεση στον Γραμματέα του ΜΕΡΑ 25 κ. Γ. Βαρουφάκη. Στην δημοκρατία μας δεν χωρούν τραμπουκισμοί και δεν είναι ανεκτή οποιαδήποτε μορφή βίας. Η ελληνική αστυνομία θα κάνει ότι απαιτείται προκειμένου οι δράστες να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη».

«Καταδικάζουμε

απερίφραστα την τραμπούκικη επίθεση που δέχτηκε απόψε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης. Αυτού του είδους οι πρακτικές στρέφονται κατά κάθε είδους Δημοκρατίας. Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να ορίζει με τον νόμο της βίας πού θα κυκλοφορεί οποιοσδήποτε πολίτης. Θεωρούμε αυτονόητο ότι οι αρχές θα ερευνήσουν και θα εξιχνιάσουν άμεσα αυτή την άθλια ενέργεια. Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στον Γιάννη», αναφέρει σε ανακοίνωση το γραφείο Τ΄υπου ΣΥΡΙΖΑ- ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ.

«Μόνο την απερίφραστη και απόλυτη καταδίκη και αποδοκιμασία μας μπορεί να προκαλέσει η άνανδρη επίθεση εγκληματικών στοιχείων εναντίον του κυρίου Βαρουφάκη. Η Ελληνική Αστυνομία έχει τώρα το λόγο, για να οδηγήσει αυτούς τους εγκληματίες ενώπιον της Δικαιοσύνης», σχολίασε ο Πρόεδρος της Βουλής που είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γ.Βαρουφάκη.

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον γραμματέα του ΜέΡΑ25 είχε και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

{https://twitter.com/NikosDendias/status/1634298671729725441?s=20}

{https://twitter.com/thanosplevris/status/1634298913149599744?s=20}

{https://twitter.com/CZachariadis/status/1634286534068260870?s=20}

«Καταδικάζουμε απερίφραστα και κατηγορηματικά την επίθεση εναντίον του Γιάνη Βαρουφάκη. Η βία -ιδίως εκείνη που υποκρίνεται ότι έχει «πολιτικό» περιεχόμενο- προσβάλλει τον πυρήνα της δημοκρατίας μας. Ο εκφασισμός της δημόσιας ζωής -από όπου κι αν προέρχεται- δεν θα περάσει», σχολίασε και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Δημήτρης Μάντζος.

{https://twitter.com/Mantzos/status/1634292897892761601?s=20}

«Η απόλυτα καταδικαστέα, παρακρατική επίθεση στον Γιάνη Βαρουφάκη επιβεβαιώνει δυστυχώς τις πρόσφατες καταγγελίες του προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου για τις "κουκούλες που κουκουλώνουν τη δημοκρατία". Η ΝΔ υποσχέθηκε νόμο και τάξη αλλά έφερε ανασφάλεια και ασυδοσία, για να συνεχίσει την «άνομη» διακυβέρνηση της», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Λύση.

Φασιστική Τραμπούκικη επίθεση κατά του Γραμματέα του ΜέΡΑ25 Γιάνη Βαρουφάκη

Σε ανακοίνωση προχώρησε και το ΜέΡΑ25 όπου αναφέρει ΄΄ολα όσα συνέβησαν:

«Πριν από λίγο ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης έγινε θύμα θρασύδειλης φασιστικής επίθεσης από προβοκάτορες τραμπούκους. Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 συνέτρωγε στο εστιατόριο Γιάντες, (ένα μέρος που επισκέπτεται συχνά) με συνοδοιπόρους του Diem25 από όλη την Ευρώπη, όταν ολιγομελής ομάδα τραμπούκων μπήκε στο εστιατόριο με βίαιες διαθέσεις, φωνάζοντας "έλα έξω κάθαρμα που υπέγραψες Μνημόνια"

Ο Γιάνης Βαρουφάκης σηκώθηκε για να τους μιλήσει. Οι τραμπούκοι απάντησαν αμέσως με βία, ξυλοκοπώντας άγρια το Γραμματέα του ΜέΡΑ25. Ας προβληματιστούν από το σημερινό επεισόδιο αυτοί που διακινούν επί σκοπώ το ψευδές και συκοφαντικό αφήγημα που χρησιμοποίησαν οι σημερινοί τραμπούκοι. Εμείς δεν φοβόμαστε, δεν πτοούμαστε, δεν υποχωρούμε. Στο σκοτάδι, απαντάμε με μία λέξη: ΜέΡΑ», αναφέρει το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη.

{https://twitter.com/mera25_gr/status/1634295302101385227?s=20}

#ΓΙΑΝΗΣ_ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ #ΜΕΡΑ25 #ΕΠΙΘΕΣΗ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Αντιδράσεις, Γιάνη Βαρουφάκη,antidraseis, giani varoufaki