«Αντεπίθεση» από την Εύα Καϊλή: Προσφεύγει σε διεθνείς οργανισμούς καταγγέλοντας βασανιστήρια

Σε διεθνείς οργανισμούς φαίνεται να προσφεύγει η Εύα Καϊλή μετά των δικηγόρων της, καταγγέλλοντας βασανιστήρια από τις Βελγικές αρχές.

Σε διεθνείς οργανισμούς φαίνεται πως ετοιμάζεται να προσφύγει η ευρωβουλευτής, Εύα Καϊλή, για να καταγγείλει τα βασανιστήρια, που υποστηρίζει πως υπέστη από Βέλγους αστυνομικούς.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Star,

οι Μιχάλης Δημητρακόπουλος και Αντρέ Ριζόπουλος σκοπεύουν να προχωρήσουν την υπόθεση των βασανιστηρίων στον Εισαγγελέα του Ανώτατου Δικαστηρίου Βρυξελλών και σε διεθνείς οργανισμούς.

Η κίνηση αυτή έρχεται ως συνέπεια των όσων δήλωσαν οι συνήγοροί της, λίγο, πριν την απόρριψη του αιτήματος της εντολέα τους για αποφυλάκιση.

Συγκεκριμένα, οι δικηγόροι, είχαν κάνει λόγο για «μεσαιωνικές συνθήκες κράτησης» και για «παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Τόνισαν, μάλιστα, ότι για αρκετές ώρες η πελάτισσά τους έμεινε στην απομόνωση, με ανακρίσεις ενδιαμέσως, χωρίς να έχει τη δυνατότητα ούτε να ζεσταθεί, ούτε να περιποιηθεί τον εαυτό της.

Δεν της έδιναν ζακέτα, ενώ κρύωνε, ούτε την άφηναν να πλυθεί κατά τη διάρκεια της εμμήνου ρύσης, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Δημητρακόπουλος.

«Τα βασανιστήρια δεν έγιναν στις φυλακές όπου κρατείται. Το πρόβλημα δημιουργήθηκε Τετάρτη 11 Ιανουαρίου προς Πέμπτη 12 Ιανουαρίου, όταν – ενώ έπρεπε μόλις ολοκληρώθηκε η κατάθεση στην Αστυνομία να επιστρέψει στις φυλακές- με εντολή του ανακριτή διατάχθηκε να μείνει στο κελί της Αστυνομίας, όπου εκεί συνέβησαν σκηνές που θυμίζουν “Εξπρές του Μεσονυχτίου», δήλωσε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος της.

Η ίδια η Εύα Καϊλή, όπως αναμετέδωσε το OPEN, δηλώνει πώς ό,τι κι αν της κάνουν, δεν πρόκειται να παραδεχτεί κάτι, που δεν έχει κάνει.

«Mαταιοπονούν. Και κομμάτια να με κάνουν δεν πρόκειται να παραδεχτώ κάτι που δεν έχω κάνει»

#ΕΥΑ_ΚΑΙΛΗ #ΜΙΧΑΛΗΣ_ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ #QATAR_GATE #QATARGATE #ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ #ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα