Άνοιξε ο χορός των κινητοποιήσεων ενόψει ΔΕΘ - Διαμαρτυρία από την ΠΟΕΔΗΝ σε εξέλιξη

Ειδικότερα, σε εξέλιξη είναι συγκέντρωση των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία στην είσοδο του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη.

Οι συγκεντρωμένοι διαμαρτύρονται για την κατάσταση που επικρατεί στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, για τις συνθήκες εργασίας τους, για την έλλειψη προσωπικού και υλικού, για τις μειώσεις των μισθών, ενώ ζητούν τη μονιμοποίηση των πάρα πολλών συμβασιούχων που υπάρχουν στο ΕΣΥ.

Σύμφωνα

με το thesstoday.gr τα μέλη της ΠΟΕΔΗΝ σχεδιάζουν σε λίγη ώρα να κάνουν πορεία ξεκινώντας από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, να σταματήσουν και να διαμαρτυρηθούν έξω από το Θεαγένειο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο, να διέλθουν από κεντρικά σημεία της Θεσσαλονίκης και να καταλήξουν στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.

Η κινητοποίηση των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο των προγραμματισμένων συγκεντρώσεων και διαμαρτυριών που θα πραγματοποιηθούν το Σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή τα επίσημα εγκαίνια της ΔΕΘ από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Ο κ. Γιαννάκος έκανε δηλώσεις στο πλαίσιο της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία που είναι σε εξέλιξη αυτή την ώρα στην είσοδο του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, αναφέρθηκε στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο χώρος της Υγείας και επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα και τον Παύλο Πολάκη, επισημαίνοντας ότι δεν τηρούν τις δεσμεύσεις τους και ότι παραπληροφορούν τον κόσμο για την κατάσταση στα νοσοκομεία. Χαρακτήρισε μέχρι και “τσοπανόσκυλο του πρωθυπουργού” τον κ. Πολάκη.

Keywords
Τυχαία Θέματα