''Άνοιξαν'' οι ουρανοί στην Αττική- Ρεκόρ βροχοπτώσεων σημειώθηκε σήμερα - Εντείνονται τα φαινόμενα τις επόμενες ημέρες

Συνεχίζεται η κακοκαιρία από το πέρασμα της «Νεφέλης». Υψηλά ποσοστά βροχής καταγράφηκαν σήμερα στην Αττική. Εντείνονται τις επόμενες ημέρες τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Τα φαινόμενα που σημειώνονται στις περισσότερες περιοχές της χώρας αφήνουν πίσω τους πολύ μεγάλα ύψη ολικού υετού.Σε κάποιους από τους σταθμούς του δικτύου έχουν ήδη καταγραφεί πάνω από 50 χιλιοστά.

Ιδιαίτερα στην Ανατολική Θεσσαλία και κυρίως στο νομό Μαγνησίας οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες που σημειώνονται έχουν ήδη προκαλέσει σημαντικά προβλήματα.

Η «Νεφέλη» συνεχίζει να επηρεάζει

τη χώρα μας. Από τις πρώτες ώρες της Δευτέρας έως και το ξημέρωμα της Τρίτης σημειώθηκαν βροχές κυρίως στα κεντρικά και δυτικά, ενώ λίγες καταιγίδες εκδηλώθηκαν στην Πελοπόννησο και στο Νότιο Ιόνιο.

Τα ισχυρότερα φαινόμενα αναμένονται στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια, το Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο και από το μεσημέρι στη Βόρεια Ελλάδα, την Ανατολική Στερεά, την Πελοπόννησο και τις Κυκλάδες.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε ολόκληρη τη χώρα και ιδιαίτερα στη Βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλία, όπου δε θα ξεπεράσει τους 22-23 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάνουν τοπικά τα 8 μποφόρ.

Στις περιοχές που θα επηρεαστούν από έντονα καιρικά φαινόμενα συμπεριλαμβάνονται ο νομός Αττικής και η πόλη της Αθήνας, καθώς επίσης ο νομός και η πόλη της Θεσσαλονίκης.

Ο καιρός τις επόμενες ημέρες

Την Τετάρτη η "Νεφέλη" θα συνεχίσει να επηρεάζει τον καιρό της χώρας, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα, με εξαίρεση το νοτιοανατολικό Αιγαίο και την Κρήτη όπου θα φτάσει κατά τόπους τους 28-30 βαθμούς. Οι άνεμοι θα φτάνουν τοπικά τα 8 μποφόρ, τόσο στο Αιγαίο, όσο και στο Ιόνιο.

Ο νομός Αττικής και η πόλη της Αθήνας, καθώς επίσης ο νομός και η πόλη της Θεσσαλονίκης, περιλαμβάνονται στις περιοχές που θα εκδηλωθούν ισχυρά φαινόμενα. Στο χάρτη που ακολουθεί φαίνονται τα αναμενόμενα ύψη βροχής από τις πρώτες πρωινές ώρες έως και το μεσημέρι της Τετάρτης.

Την Πέμπτη τα έντονα φαινόμενα θα περιοριστούν στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά και το Ιόνιο, ενώ σταδιακά και μέχρι το βράδυ θα εξασθενήσουν. Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση την Παρασκευή.

Keywords
Τυχαία Θέματα