Ανοίγει η Βουλή με υπόνοιες άμεσων «τακτοποιήσεων»

Μετά από δύο εβδομάδες αδράνειας λόγω Ευρωεκλογών και Αυτοδιοικητικών εκλογών, σήμερα (3/6) «ανοίγει» και πάλι η Βουλή. Ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης συγκαλεί την Διάσκεψη των Προέδρων για να ορίσουν την ημερήσια διάταξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες την Τρίτη (4/6) αναμένεται να ξεκινήσει στις επιτροπές της Βουλής το νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντoς που αφορά σε νομιμοποιήσεις

αυθαιρέτων και σήμερα (3/6) αναμένεται να κατατεθεί στην Βουλή το νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης για τις αλλαγές στον ποινικό κώδικα.

Και τα δύο νομοσχέδια θα πρέπει να έχουν ψηφιστεί το αργότερο μέχρι την επόμενη Τρίτη, καθώς σύμφωνα με τις δηλώσεις του πρωθυπουργού, στις 11 Ιουνίου αναμένεται να θυροκολληθεί το Προεδρικό Διάταγμα για την διάλυση της Βουλής λόγω πρόωρων εκλογών.

Ωστόσο, από την αξιωματική αντιπολίτευση εκτιμούν ότι η βιασύνη της κυβέρνηση να ανοίξει την Βουλή για διάστημα μόλις μιας εβδομάδας έγκειται στο γεγονός πως θέλει να περάσει διευθετήσεις και διευκολύνσεις της τελευταίας στιγμής. Από την αντιπολίτευση εκτιμούν πως τα υπό ψήφιση νομοσχέδια θα αποτελέσουν προκάλυμμα της κυβέρνησης ώστε να ενσωματωθούν σε αυτά διάφορες «ρουσφετολογικές» τροπολογίες της τελευταίας στιγμής.

Keywords
Τυχαία Θέματα