Άνοδος στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια - Οι μετοχές στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Άνοδος σημειώνεται σήμερα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ενώ σε ανοδική τροχιά βρίσκονται και οι μετοχές στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Οι μετοχές στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια καταγράφουν άνοδο στο ξεκίνημα των συναλλαγών καθώς τα καλύτερα των αναμενόμενων στοιχεία από την Κίνα ήρθαν να προστεθούν στις αρχικές ενδείξεις ότι αποδίδουν τα σαρωτικά μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων που στόχο είχαν να αποτρέψουν την εξάπλωση του κορονοϊού. Στο Χρηματιστήριο Αθηνών ο Γενικός Δείκτης Τιμών βρίσκεται στο +0,46%.

Ευρωπαϊκές αγορές

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης

STOXX 600 σημείνε νωρίτερα άνοδο 1,1%. Το ενδιαφέρον αυτή την εβδομάδα θα στραφεί στα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοινώνουν αμερικανικές επιχειρήσεις, με τους επενδυτές να αναμένουν μια δύσκολη περίοδο καθώς η υγειονομική κρίση ‘γονάτισε’ την επιχειρηματική δραστηριότητα και οδήγησε σε μαζικές απολύσεις.

Στην Ευρώπη, τα κέρδη πρώτου τριμήνου για τις εταιρίες του δείκτη STOXX 600 αναμένεται να μειωθούν κατά 15,7%, σύμφωνα με τα στοιχεία IBES της Refinitiv. Την ίδια ώρα, τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν στην Κίνα έδειξαν μείωση των εξαγωγών και των εισαγωγών της χώρας τον Μάρτιο ύστερα από τη βουτιά που κατέγραψαν τους δύο προηγούμενους μήνες, με τους αναλυτές να προειδοποιούν, ωστόσο, ότι μια αξιόπιστη ανάκαμψη απέχει ακόμα μήνες.

Οι ισπανικές μετοχές σημείωσαν άνοδο 1,5% καθώς κάποιες επιχειρήσεις άνοιξαν και πάλι, αν και τα καταστήματα, τα μπαρ και οι δημόσιοι χώροι θα παραμείνουν κλειστοί έως τουλάχιστον τις 26 Απριλίου.

Χρηματιστήριο Αθηνών

Ήπιες ανοδικές τάσεις επικρατούν στο ξεκίνημα της σημερινής συνεδρίασης του χρηματιστηρίου, εν μέσω ανοδική κίνησης και των περισσοτέρων ευρωπαϊκών αγορών, οι οποίες ενισχύονται και από τα καλύτερα του αναμενομένου στοιχεία για τις κινεζικές εξαγωγές. O Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώνεται στις 610,06 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,46%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 5,89 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,65%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 1,92%. Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Coca Cola HBC (+3,43%), της Viohalco (+2,67%), της Πειραιώς (+2,24%) και της ΔΕΗ (+1,75%). Αντιθέτως, τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές του ΟΤΕ (-1,51%), της Jumbo(-1,39%), της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (-1,27%) και των ΕΛΠΕ (-0,84%).

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (+1,84%) και των Πρώτων Υλών (+0,95%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Τηλεπικοινωνιών (-1,51%) και των Προσωπικών Προϊόντων (-0,48%).

Ανοδικά κινούνται 42 μετοχές, 11 πτωτικά και 12 παραμένουν σταθερές. Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Τζιρακιάν +9,50% και Q&R+5,94%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Δάϊος Πλαστικά -8,28% και Νηρεύς-4,17 %.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα
Άνοδος, Χρηματιστήριο Αθηνών,anodos, chrimatistirio athinon