Άνοδος στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια - Η κίνηση στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Άλμα σημειώνουν οι μετοχές στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ενώ άνοδος καταγράφεται και στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Οι ελπίδες ότι η πανδημία φθάνει στο αποκορύφωμά της έφεραν την άνοδο τόσο στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια όπου οι μετοχές καταγράφουν άλμα για τέταρτη συνεχόμενη μέρα όσο και στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Οι επενδυτές στρέφουν την προσοχή τους στη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωνε νωρίτερα άνοδο 1,2%, με τις μετοχές των εταιριών ταξιδίων και αναψυχής, κατασκευής αυτοκινήτων και

εξόρυξης να ηγούνται της ανόδου. Ο δείκτης αναφοράς έχει ανακάμψει πάνω από 5% αυτή την εβδομάδα και έχει ανακτήσει περίπου 1,7 τρισεκ. δολάρια σε χρηματιστηριακή αξία από τότε που υποχώρησε σε χαμηλό οκτώ ετών τον Μάρτιο αλλά συνεχίζει να κινείται σε επίπεδα κατά 24% χαμηλότερα από τα ιστορικά υψηλά επίπεδά του, καθώς τα αυστηρά μέτρα περιορισμού ‘γονάτισαν’ την επιχειρηματική δραστηριότητα και προκάλεσαν μαζικές απολύσεις.

Η προσοχή στρέφεται και στις ΗΠΑ και τα μακροοικονομικά στοιχεία που πρόκειται να ανακοινωθούν εκεί. Οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ αναμένεται ότι ανήλθαν συνολικά στον συγκλονιστικό αριθμό των 15 εκατ. τις τρεις τελευταίες εβδομάδες.

Οι μετοχές των εταιριών πετρελαίου και αερίου ανέκαμψαν κατά 1,9% ενόψει της συνεδρίασης των μεγαλύτερων πετρελαιοπαραγωγικών κρατών του κόσμου προκειμένου να συζητήσουν μειώσεις στην παραγωγή του αργού.

Οι μετοχές στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Ισχυρές ανοδικές τάσεις επικρατούν στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης. O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 11:00, διαμορφώνεται στις 625,89 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 2,76%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 5,68 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 3,18%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 2,07%. Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Εθνικής (+6,20%), της Fourlis (+5,48%), της Viohalco (+5,18%), της ΔΕΗ (+4,71%), της Ελλάκτωρ (+4,60%), της Alpha Bank (+4,27%) και της Eurobank (+4,25%). Αντιθέτως πτώση καταγράφει μόνο η μετοχή της Jumbo (-0,94%).

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Τραπεζών (+4,65%) και των Τροφίμων (+4,04%) , ενώ απώλειες καταγράφουν οι δείκτες του Εμπορίου(-5,15%) και των Προσωπικών Προϊόντων (-0,16%).

Ανοδικά κινούνται 65 μετοχές, 9 πτωτικά και 8 παραμένουν σταθερές. Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές:Minerva+91% και Δρομέας+9,38%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: A.S. Company-8,13% και Μοτοδυναμική-4,14%.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα