Ανήσυχος ο Φάουτσι για τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις του κορονοϊού ακόμα και σε ασυμπτωματικούς

Ο δρ. Άντονι Φάουτσι, διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων, είπε  στην Επιτροπή Υγείας της Γερουσίας την Τετάρτη ότι «πρέπει να είμαστε προσεκτικοί» για το ποιες μακροπρόθεσμες επιπτώσεις μπορεί να αφήσει το Covid-19 στους ανθρώπους για το υπόλοιπο της ζωής τους.

 

Ο Φάουτσι είπε στους νομοθέτες, ότι μια πρόσφατη μελέτη σε μη αθλητές που έχουν αναρρώσει από το Covid-19, δείχνει ότι στις μαγνητικές τομογραφίες τους «διαπίστωσαν ότι περίπου το 60 έως 70% από αυτούς είχαν ένδειξη φλεγμονώδους νόσου στην καρδιά. Είναι ενδιαφέρον

ότι ήταν σχετικά ασυμπτωματικοί».

«Νομίζω ότι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να παρακολουθούμε τι συμβαίνει επειδή μία από τις δυνατότητες που θα μπορούσε να αναπτυχθεί, είναι ότι α) θα μπορούσε να εκκαθαριστεί και δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα για το υπόλοιπο της ζωής τους», δήλωσε ο Fauci.

"Τα άλλα πράγματα είναι ότι θα μπορούσαν να εξαντληθούν αν έχουν φλεγμονή, θα μπορούσαν να έχουν ουλές, που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε αρρυθμίες αργότερα ή αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει που σε καρδιομυοπάθειες", εξήγησε.

«Είναι κάτι που πρέπει πραγματικά να παρακολουθούμε»

Ξεκάθαρος ο Φάουτσι: «Αδύνατο να κολλήσεις κορονοϊό από το εμβόλιο»

Keywords
Τυχαία Θέματα