Συναγερμός στον Εύοσμο από την επικράτηση του νοτιοαφρικανικού στελέχους του κορονοιού

Την καθιερωμένη ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών στο Υπουργείο Υγείας από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά. Τον λόγο πήρε αρχικά η Βάνα Παπαευαγγέλου, αναλύοντας τα επιδημιολογικά δεδομένα που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ και μίλησε και για τις μεταλλάξεις του κορονοϊού.

«Ανησυχητική» σύμφωνα με την καθηγήτρια Παιδιατρικής, Βάνα Παπαευαγγέλου, είναι η κατάσταση στον Εύοσμο λόγω της κυκλοφορίας της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης. Υπενθύμισε ότι το συγκεκριμένο

στέλεχος σε αντίθεση με το βρετανικό επηρεάζει την αποτελεσματικότητα των εμβολίων.

Γι΄αυτό πέρα από το αυστηρό lockdown συστήνεται και εκτεταμένο testing με στόχο τη διακοπή της διασποράς του κορονοϊού

Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, κάλεσε μάλιστα στους κατοίκους της περιοχής να τηρούν ευλαβικά τα μέτρα. Σημείωσε ότι τα 2/3 των κρουσμάτων με τη νοτιοαφρικανική μετάλλαξη σχετίζονται με περιοχές του δήμου και συγκεκριμένα με τη δημοτική ενότητα Ευόσμου.

Αυξάνεται η πίεση στις ΜΕΘ της Αττικής

Στη συνέχεια τόνισε ότι το πρόβλημα με την πίεση των ΜΕΘ δεν είναι μόνο η αυξημένη ροή νέων εισαγωγών αλλά και η μέση διάρκεια παραμονή των ασθενών στις ΜΕΘ που είναι 21 μέρες.

Ας σημειωθεί ότι την περασμένη εβδομάδα είχαμε μία ήπια αύξηση των αριθμό των νέων νοσηλειών που ξεπέρασαν τις 2200, με μέσο όρο τις 208 εισαγωγές κάθε μέρα την τελευταία εβδομάδα. Η κάλυψη των απλών κλινών COVID στην Επικράτεια είναι 53%.

Διαβάστε περισσότερα στο news4health.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ανησυχία, Εύοσμο, Παρατηρείται,anisychia, evosmo, paratireitai