Ανεπάρκεια αίματος ο λόγος για την υποθεραπεία του 40% των θαλασσαιμικών ασθενών

«Άγιο Δισκοπότηρο» παραμένει μια αποτελεσματική στρατηγική διαχείρισης αποθεμάτων αίματος. Τα εμπόδια των ασθενών στη θεραπεία και οι προτάσεις για να ξεπεραστούν επιτυχώς συζητήθηκαν στο πρόσφατο Συνέδριο για τα Οικονομικά και τις Πολιτικές της Υγείας.

Στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι τακτικά μεταγγιζόμενοι ασθενείς, όπως όσοι πάσχουν από θαλασσαιμία, στην Ελλάδα αλλά και στην παρουσίαση προτάσεων και πρωτοβουλιών για την αντιμετώπισή τους ώστε να εξασφαλισθεί η απρόσκοπτη πρόσβαση των ασθενών σε θεραπείες που

θα τους προσφέρουν μια καλύτερη ποιότητα ζωής εστίασε η συζήτηση με τίτλο «Επανεξετάζοντας και βελτιστοποιώντας την χρήση αίματος στην Ελλάδα και την Ευρώπη», που διενεργήθηκε στο πλαίσιο του Πανελλήνιου Συνεδρίου για τα Οικονομικά και τις Πολιτικές της Υγείας 2020.

Η Ανδρούλα Ελευθερίου, Εκτελεστική Διευθύντρια της Διεθνούς Ομοσπονδίας Θαλασσαιμίας, αναφέρθηκε στο μεγάλο πρόβλημα της ανεπάρκειας αίματος για την κάλυψη των θαλασσαιμικών ασθενών που εξαρτώνται από τις μεταγγίσεις, με αποτέλεσμα ποσοστό 40% εξ αυτών να υποθεραπεύονται.

Αναλύοντας τους λόγους για τους οποίους παρατηρείται σήμερα ανεπάρκεια αίματος, ο Γιώργος Τσιακαλάκης, Διευθυντής της Ένωσης Ασθενών Ελλάδος υπογραμμίζει τα απογοητευτικά ποσοστά εθελοντών αιμοδοτών στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Διαβάστε αναλυτικότερα για τις προτάσεις και την ανάλυση του κυρίου Τσιακαλάκη.

Keywords
Τυχαία Θέματα