«Παγωμάρα» και αντιδράσεις στον ΣΥΡΙΖΑ για τις φωτογραφίες Κουρουμπλή - Αμβρόσιου

Μετά το αποτυχημένο ολιγοήμερο πέρασμα από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ της Μυρσίνης Λοϊζου, η κυβέρνηση και προσωπικά ο Αλέξης Τσίπρας ήθελε τα λιγότερα δυνατά λάθη έως τις ευρωκάλπες.

Η επιλογή του Παναγιώτη Κουρουμπλή να αναρτήσει στα social media

φωτογραφία με τον Μητροπολίτη Αμβρόσιο προκάλεσε μεγάλο εκνευρισμό τόσο στο κόμμα όσο και στο Μαξίμου. «Αποπομπή» του από το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ δεν «παίζει» καθώς θα είναι πολύ βαρύ για το κόμμα να έδιωχνε και δεύτερο υποψήφιο. Επιπλέον, ο πρώην υπουργός μαζί με τον Δημήτρη Παπαδημούλη είναι τα βαριά όπλα της κυβέρνησης για την ευρωβουλή και κανείς στο κόμμα δεν θα ήθελε να τα κάψει.

Τα τηλέφωνα πήραν φωτιά και πρώτος του τηλεφώνησε ο γραμματέας του κόμματος, Πάνος Σκουρλέτης ο οποίος του εξέφρασε την ενόχλησή του. Ο πρώην υπουργός τόνισε πως στην «Δημοκρατία πρέπει να υπάρχει ανεκτικότητα» δικαιολογώντας έτσι την πρωτοβουλία του να συναντηθεί με τον ακραίο για τις απόψεις του Αμβρόσιο. Η «τυχαία» όπως τόνισε συνάντηση μαζί προκάλεσε οργή στον ΣΥΡΙΖΑ και στην κυβέρνηση, δεδοµένου ότι ο Αµβρόσιος όχι µόνο έχει καταραστεί τον ίδιο τον πρωθυπουργό, αλλά κυρίως διότι πολλάκις έχει ταυτιστεί με απόψεις της Χρυσής Αυγής. Ενόχληση υπήρξε, σύμφωνα με πληροφορίες, και στις τάξεις της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ με αρκετούς βουλευτές της κυβέρνησης να τονίζουν ότι «αυτά τα λάθη πρέπει να αποφεύγονται την στιγμή που επιχειρείται ευρύ μέτωπο κατά της ακροδεξιάς και του ρατσισμού στην Ευρώπη».

Παρά το τηλέφωνο του γραμματέα του κόμματος, η φωτιά δεν φαίνεται να έχει σβήσει καθώς με νεότερη τοποθέτησή του ο κ.Κουρουμπλής δεν θέλησε να ανασκευάσει και ενώ πρώτα είχε κατεβάσει την επίμαχη φωτογραφία με τον Αμβρόσιο. Όπως τόνισε «στην Δημοκρατία δεν χωρούν αποκλεισμοί». Φαίνεται ότι το ζήτημα Κουρουμπλή θα απασχολήσει και σήμερα την κυβέρνηση και από πολλά στελέχη δεν θεωρείται λήξαν. Το κλίμα μετά την κίνηση Κουρουμπλή φαίνεται πως έχει χαλάσει και αποτυπώνεται και στα λόγια του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη, ο οποίος χθες στο twitter έγραψε: «Με τον φίλο Χρυσαυγίτη Αμβρόσιο, κήρυκα του μίσους, υβριστή του Τσίπρα και πρόσφατα καταδικασμένο για παραβίαση του αντιρατσιστικού νόμου, είμαστε καθαρά και σταθερά απέναντι. Σέβομαι πολύ τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. Τον Αμβρόσιο καθόλου!»

Keywords
Τυχαία Θέματα