Ανατροπή με τον «Τουρισμό για όλους»: Περισσότερη ελευθερία για διακοπές «στα μέτρα σας», ο όρος που άλλαξε

Διευκρινίσεις για το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» έδωσε ο αρμόδιος υπουργός, Βασίλης Κικίλιας - Η «βόμβα» για την αλλαγή στους όρους χρήσης του voucher των 150 ευρώ

Με αυξημένο προϋπολογισμό - κατά 50% - έρχεται το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους», όπως σημείωσε σε συνέντευξή του ο Βασίλης Κικίλιας.

«Δώσαμε, δηλαδή, επιπλέον 10 εκατ. ευρώ, με το συνολικό ποσό πλέον να ανέρχεται στα 30 εκατ. για το 2022», επισήμανε ο υπουργός, προσθέτοντας πως «μαζί την υφυπουργό Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη εξασφαλίσαμε την επέκταση του

προγράμματος για τα επόμενα τρία χρόνια».

Υπενθυμίζεται πως ο καθένας από τους συνολικά 200.000 δικαιούχους θα λάβει 150 ευρώ - από τα 120 που ήταν μέχρι σήμερα - ενώ το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί - στο πρότυπο του Freedom Pass - έτσι ώστε οι δικαιούχοι να μπορούν κάνουν χρήση του προγράμματος με ένα voucher, χωρίς να ταλαιπωρούνται καθόλου με γραφειοκρατικές αγκυλώσεις.

Η ψηφιακή πλατφόρμα θα ανοίξει εντός Ιουνίου και οι πολίτες θα μπορούν να χρησιμοποιούν την άυλη, ψηφιακή κάρτα από την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου μέχρι το τέλος του έτους - δηλαδή και για χειμερινές διακοπές.

Μιλώντας στην εφημερίδα Προσόν, ο υπουργός έκανε τέλος και μια σημαντική ανακοίνωση.

Το voucher θα μπορεί να χρησιμοποιείται παντού και χωρίς περιορισμούς: Στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, στη διαμονή αλλά και στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

#ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ_ΓΙΑ_ΟΛΟΥΣ #ΔΙΑΚΟΠΕΣ #ΑΙΤΗΣΕΙΣ #ΒΑΣΙΛΗΣ_ΚΙΚΙΛΙΑΣ #ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Ανατροπή, Τουρισμό, Περισσότερη,anatropi, tourismo, perissoteri