Ανατροπή με το ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών: Απέρριψε η Διακομματική Επιτροπή το αίτημα των δημοσιόγραφων

Η Διακομματική Επιτροπή απέρριψε πριν λίγη ώρα την πρόταση των έξι δημοσιογράφων για ελεύθερη ερώτηση στους πολιτικούς αρχηγούς. Αυτή η ενότητα προστέθηκε στην θέση της.

Έξι θα είναι οι θεματικές ενότητες του ντιμπέιτ που θα διεξαχθεί την ερχόμενη Τετάρτη 10 Μαΐου μεταξύ των πολιτικών αρχηγών, σύμφωνα με τα όσα αποφάσισε η Διακομματική Επιτροπή.

Υπενθυμίζεται πως οι έξι δημοσιογράφοι είχαν αιτηθεί μετά τις πέντε θεματικές να υπάρχει χρόνος για ελεύθερη

ερώτηση - κάτι το οποίο απέρριψε η Επιτροπή.

Στην θέση αυτής αποφασίστηκε τελικά να τεθεί μια ερώτηση για τη νέα γενιά, ενώ οι πολιτικοί αρχηγοί θα καλούνται να τοποθετηθούν ακολουθώντας το σύστημα «ρολόι».

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας οι αρχηγοί των κομμάτων θα έχουν την ευχέρεια να προχωρήσουν σε μία σύντομη καταληκτική τοποθέτηση.

Για ποια θέματα θα μιλήσουν οι πολιτικοί αρχηγοί

Οι θεματικές ενότητες θα είναι οι εξής:

1) Οικονομία, Ανάπτυξη, Απασχόληση,

2) Εξωτερική πολιτική και Άμυνα,

3) Κράτος, Θεσμοί, Διαφάνεια,

4) Υγεία, Παιδεία και Κοινωνικό Κράτος,

5) Περιβάλλον και Ενέργεια και

6) Νέα γενιά.

Υπενθυμίζεται ότι η τηλεοπτική αναμέτρηση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 10 Μαΐου και ώρα 9 μ.μ στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ.

Η Διακομματική Επιτροπή θα συνεδριάσει εκ νέου τη Δευτέρα 8 Μαΐου στις 2 μ.μ. στο κτήριο του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης υπό διευρυμένη σύνθεση, με τη συμμετοχή των κομμάτων που ανακηρύχθηκαν από τον Άρειο Πάγο και διαθέτουν πλήρεις συνδυασμούς υποψηφίων βουλευτών τουλάχιστον στο 70% των εκλογικών περιφερειών της χώρας.

#ΝΤΙΜΠΕΙΤ #ΕΚΛΟΓΕΣ_2023 #ΕΘΝΙΚΕΣ_ΕΚΛΟΓΕΣ #ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ_ΑΡΧΗΓΟΙ #ΚΟΜΜΑΤΑ #ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ_ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Keywords
Τυχαία Θέματα