Αναθεωρεί το προεκλογικό του πρόγραμμα ο Μακρόν: Στροφή για να κερδίσει τους ψηφοφόρους της Αριστεράς

Στροφή για να κερδίσει τους ψηφοφόρους της Αριστεράς επιχειρεί ο Εμανουέλ Μακρόν στην προσπάθειά του να «κλειδώσει» τη νίκη του επί της Λεπέν

Ο Εμανουέλ Μακρόν εγκατέλειψε την προεκλογική του υπόσχεση να αυξήσει την ηλικία συνταξιοδότησης στα 65 έτη, καθώς προσπαθεί να κερδίσει τους ψηφοφόρους της αριστεράς και τα μέλη της εργατικής τάξης προκειμένου να νικήσει την ακροδεξιά Μαρίν Λεπέν στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία.

Σύμφωνα

με τους Financial Times, ο Γάλλος πρόεδρος δήλωσε ότι θα διαβουλευτεί με τα συνδικάτα και τα άλλα πολιτικά κόμματα σχετικά με τον ρυθμό και το χρονοδιάγραμμα της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης, αυξάνοντας τις πιθανότητες να φθάσει η νόμιμη ηλικία συνταξιοδότησης στα 64 έτη έως το 2027, αντί του αρχικού σχεδίου για τα 65 έτη έως το 2030.

Ο Μακρόν προανήγγειλε, ακόμη, το ενδεχόμενο να διεξάγει δημοψηφίσμα για την αντιδημοφιλή μεταρρύθμιση του δαπανηρού συνταξιοδοτικού συστήματος της Γαλλίας, το οποίο βασίζεται σε νόμιμη ηλικία συνταξιοδότησης για άνδρες και γυναίκες στα 62 έτη.

«Ανοίγω ξεκάθαρα την πόρτα» σε χαμηλότερη ηλικία συνταξιοδότησης, είπε σε συνέντευξή του στο BFM TV τη Δευτέρα, προσθέτοντας ότι «τα 65 χρόνια δεν είναι δόγμα».

«Δεν θέλω να διχάσω τη χώρα», πρόσθεσε ο Μακρόν.

Η προγραμματισμένη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος ήταν μια από τις επίμαχες προτάσεις του Μακρόν που εισήχθη στον πρώτο γύρο της ψηφοφορίας για τη γαλλική προεδρία στις 10 Απριλίου, όταν ο ίδιος και η Λεπέν συγκέντρωσαν τις περισσότερες ψήφους για να περάσουν στον δεύτερο γύρο στις 24 Απριλίου. Το σχέδιο είχε προκαλέσει αντιδράσεις και μεταξύ της βάσης του, καθώς θεωρήθηκε πολύ σκληρό.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αναθεωρεί, Μακρόν, Στροφή, Αριστεράς,anatheorei, makron, strofi, aristeras