Ανασκεύασε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μπουρχάν Μπαράν μετά τη θύελλα αντιδράσεων για την «τουρκική μειονότητα»

Ανέκρουσε πρύμναν ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στη Ξάνθη, Μπουρχάν Μπαράν, μετά το σάλο αντιδράσεων που προκάλεσε η ανάρτησή του για «τουρκική μειονότητα».

«Τα γύρισε» ο Μπουρχάν Μπαράν μετά τη θύελλα που προκάλεσε η τοποθέτησή του για «τουρκική μειονότητα» και η έμμεση προτροπή προς τους Έλληνες μουσουλμάνους να συμμετάσχουν στις εκλογές για τους ψευδομουφτήδες.

«Ανασκευάζω

πλήρως το περιεχόμενο πρόσφατης ανάρτησής μου, η οποία έχει ήδη αποσυρθεί από όλους τους λογαριασμούς μου στα κοινωνικά δίκτυα», έγραψε ο βουλευτής Ξάνθης του ΠΑΣΟΚ πριν από λίγο στο Twitter.

«Η μουσουλμανική μειονότητα χαίρει αναγνώρισης από την Ελληνική Πολιτεία, χωρίς καμία εξαίρεση ή διάκριση όσον αφορά τα ατομικά και πολιτικά δικαιώματα», σχολίασε ο Μπουρχάν Μπαράν σε άλλο tweet.

«Εφεξής δε και προκειμένου να μην υπάρξει οποιαδήποτε παρανόηση των θέσεών μου ή των προθέσεών μου, δηλώνω ότι δεν θα μετέχω σε καμία διαδικασία που ενθαρρύνει τα αντίθετα με τα παραπάνω». συμπλήρωσε.

Σημειώνεται ότι θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει η ανάρτηση του Μπουρχάν Μπαράν στο Facebook, στην οποία κάνει λόγο για τουρκική μειονότητα στη Θράκη και καλεί τους Έλληνες μουσουλμάνους να συμμετάσχουν στις εκλογές για τους ψευδομουφτήδες.

Όπως αναφέρει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στην Ξάνθη, ο ίδιος είναι μέλος της «Συμβουλευτικής Επιτροπής της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης» (BTTA Danışma Kurulu) υποπίπτοντας έτσι στο πρώτο ατόπημα καθώς η μουσουλμανική μειονότητα αναφέρεται ως «τουρκική» μόνο από την Άγκυρα για λόγους που προφανούς εξυπηρετούν το αφήγημα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Επιπλέον, ο κ. Μπουρχάν Μπαράν στην ανάρτησή του που είναι γραμμένη στα τουρκικά, κάνει γνωστά τα ονόματα όσων είναι υποψήφιοι στις εκλογές για την ανάδειξη του νέου ψευδομουφτή στην Ξάνθη, καλώντας μάλιστα όλους τους Έλληνες μουσουλμάνους να συμμετάσχουν στις αρχαιρεσίες που θα διεξαχθούν στις 9 Σεπτεμβρίου ενώ δηλώνει ευθέως ότι θα στηρίξει όποιον εκλεγεί.

Θυμίζουμε πως ο ψευδομουφτής δεν αναγνωρίζεται από την ελληνική πολιτεία και διαχρονικά θεωρείται η «φωνή» της Άγκυρας στη Θράκη, την οποία και – προφανώς – επιβουλεύεται η Τουρκία διαχρονικά.

Η νέα ανάρτηση του Μπουρχάν Μπαράν:

Ανασκευάζω πλήρως το περιεχόμενο πρόσφατης ανάρτησής μου, η οποία έχει ήδη αποσυρθεί από όλους τους λογαριασμούς μου στα κοινωνικά δίκτυα.

— Burhan Baran (@BurhanBaranDr) September 2, 2022

Η μουσουλμανική μειονότητα χαίρει αναγνώρισης από την Ελληνική Πολιτεία, χωρίς καμία εξαίρεση ή διάκριση όσον αφορά τα ατομικά και πολιτικά δικαιώματα.

— Burhan Baran (@BurhanBaranDr) September 2, 2022

Εφεξής δε και προκειμένου να μην υπάρξει οποιαδήποτε παρανόηση των θέσεών μου ή των προθέσεών μου, δηλώνω ότι δεν θα μετέχω σε καμία διαδικασία που ενθαρρύνει τα αντίθετα με τα παραπάνω.

— Burhan Baran (@BurhanBaranDr) September 2, 2022

#ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ #ΠΑΣΟΚ #ΞΑΝΘΗ #ΤΟΥΡΚΙΚΗ #ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα