Ανασχηματισμός: Παραφωνία Κουβέλης και Παπακώστα – Η νέα γενιά των 40αρηδων και το μέλλον

Ασκήσεις ισορροπίας στο νέο υπουργικό σχήμα από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Οι πόρτες της κυβέρνησης άνοιξαν για 13 νέα πρόσωπα, έξι επιπλέον γυναίκες ενώ υπουργικούς θώκους έλαβαν και πολλοί νέοι.

Απορίες είχε προξενήσει στον προηγούμενο ανασχηματισμό η επιλογή Κουβέλη. Ένας «παλιός» πολιτικός που έχει χάσει το έρεισμα του στην κοινωνία και σίγουρα δεν πρεσβεύει αυτό που θέλει να επικοινωνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ

προς τα έξω, δηλαδή τη «φυγή προς τα εμπρός». Ο Φώτης Κουβέλης μάλιστα θα έχει αναβαθμισμένο ρόλο καθώς ανέλαβε το υπουργείο Ναυτιλίας.

Σήμερα, οι απορίες που συνοδεύουν την επιλογή Παπακώστα είναι εντονότερες και ηχηρότερες. Γιατί Παπακώστα; Τι έχει να προσφέρει στην κυβέρνηση; Κατανοητή η απόφαση του πρωθυπουργού για άνοιγμα στην κεντροδεξιά αλλά αποτελεί επιλογή χωρίς κανένα πολιτικό όφελος πέραν της επιπλέον έδρας στο Κοινοβούλιο. Η πολιτική της επιρροή φθίνει ενώ θεωρείται απίθανο να μπορεί να μετατοπίσει μεγάλο εκλογικό σώμα προς τον ΣΥΡΙΖΑ στις επικείμενες εκλογές όποτε και αν γίνουν.

Πληροφορίες την προηγούμενη εβδομάδα ήθελαν τον Διευθυντή της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ να εισέρχεται στο κυβερνητικό σχήμα. Πληροφορίες που κακώς δεν επιβεβαιώθηκαν την στιγμή που είδαμε μάλιστα να βγαίνουν από την «ναφθαλίνη» επιλογές όπως αυτή της κ. Χρυσοβελώνη.

Η είσοδος στην κυβέρνηση νέων προσώπων δεν μπορεί παρά να προσμετρηθεί στα θετικά του σημερινού ανασχηματισμού καθώς και η ύπαρξη περισσότερων γυναικών. Καλογύρου, Γιαννακίδης και δευτερευόντως Χαρίτσης αποτελούν το νέο αίμα της κυβέρνησης, την γενιά των 40αρηδων, όπου θα κληθεί να κυβερνήσει την χώρα για πρώτη φορά χωρίς την ασφυκτική πίεση των δανειστών.

Για αυτό τον λόγο, το φορτίο του σημερινού κυβερνητικού σχήματος είναι βαρύ. Ίσως πιο βαρύ από τους προκατόχους τους. Καλούνται να δημιουργήσουν μία χώρα ικανή να φέρει επενδύσεις, να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας, με λίγα λόγια να δημιουργήσουν μία Ελλάδα όπου στα μάτια των περισσότερων Ελλήνων η οκταετής κρίση θα είναι μία κακή ανάμνηση.

δείτε όλα τα ονόματα του ανασχηματισμού

Keywords
Τυχαία Θέματα