Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για την Παρασκευή: Καλοκαιρία με μικρή πτώση θερμοκρασίας στα βόρεια

Την Παρασκευή, αν και η καλοκαιρία θα συνεχιστεί στις περισσότερες περιοχές της χώρας, ο υδράργυρος θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα βόρεια, ενώ θα αναπτυχθούν και τοπικές ομίχλες.

Πιο αναλυτικά, την Παρασκευή, αναμένεται γενικά αίθριος καιρός στη χώρα με τοπικά περιορισμένη ορατότητα το πρωί στα δυτικά τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας (Πιερία, Ημαθία, Πέλλα και δυτική κυρίως Θεσσαλονίκη), τα ανατολικά-βορειοανατολικά παράκτια τμήματα της

Θεσσαλίας, τη βόρεια Εύβοια τη βόρεια και ανατολική Θράκη και πιο τοπικά στο Ιόνιο. Σε αυτές τις πειροχές θα αναπτυχθούν και τοπικές ομίχλες. Στα δυτικά τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας οι χαμηλές νεφώσεις θα επιμείνουν και το μεσημέρι, ενώ το βράδυ θα αναπτυχθούν εκ νέου ομίχλες. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις στα βόρεια. Το βράδυ θα αρχίσουν να σημειώνονται μπόρες στο βόρειο Ιόνιο επηρεάζοντας την Κέρκυρα και τη δυτική Ήπειρο.

Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση κυρίως στα βόρεια όπου θα φτάνει εκεί τους 22-23, ενώ στα υπόλοιπα τους 25-26 και τοπικά τους 27 και 28οC (Λιβαδειά, Σπάρτη).

Οι άνεμοι στο Αιγαίο αρχικά από μεταβλητές διευθύνσεις 2-4 μποφόρ, ενώ από το απόγευμα θα στραφούν σε νότιους 3-5 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν νοτιοδυτικοί άνεμοι 3-5 και από το βράδυ 6 μποφόρ στα βόρεια τμήματά του.

ΑΤΤΙΚΗ: Αίθριος καιρός καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 25οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με ένταση 2-4 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Λίγες νεφώσεις πιο αυξημένες στα δυτικά του νομού, όπου εκεί η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα αναπτυχθούν τοπικές ομίχλες το πρωί και το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 21οC. Οι άνεμοι από νότιες-νοτιοανατολικές διευθύνσεις με ένταση 3-5 μποφόρ.

#ΚΑΙΡΟΣ #ΠΡΟΓΝΩΣΗ_ΚΑΙΡΟΥ #ΔΗΜΗΤΡΗΣ_ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Αναλυτικά, Παρασκευή, Καλοκαιρία,analytika, paraskevi, kalokairia