Αναδρομικά: Αύριο και όχι σήμερα η πληρωμή τους

Αύριο θα πιστωθούν στους λογαριασμούς 70.000 νέων συνταξιούχων οι αυξήσεις ως και 220 ευρώ με αναδρομικά ως και 4.400 ευρώ.

Η πληρωμή λόγω του ότι είναι εμβόλιμη θα γίνει αύριο και όχι από σήμερα το απόγευμα. Ειδικότερα θα πληρωθούν αύριο 27 Ιουλίου οι νέοι συνταξιούχοι από ταμεία του ιδιωτικού τομέα, όπως ΙΚΑ, ΔΕΚΟ, τραπεζών, ΟΑΕΕ,

ΕΤΑΑ, οι οποίοι αποχώρησαν με αίτηση συνταξιοδότησης στο διάστημα 13 Μαΐου 2016 – 30 Σεπτεμβρίου 2019 με το νόμο Κατρούγκαλου και έχουν πάρει την οριστική τους σύνταξη με χρόνο ασφάλισης πάνω από τα 30 έτη.

Οι αυξήσεις θα καταβληθούν μετά από τον επανυπολογισμό των οριστικών τους συντάξεων με τον ασφαλιστικό νόμο 4670/2020 (νόμος Βρούτση), ο οποίος βελτίωσε σημαντικά τους συντελεστές υπολογισμού των ανταποδοτικών συντάξεων από τα 30 έτη ασφάλισης και πάνω.

Ο νόμος ισχύει από 1ης/10/2019 για νέους ασφαλισμένους που έχουν 30 έτη και 1 μέρα και θα πάρουν καλύτερη σύνταξη όταν αποχωρήσουν από την εργασία, ενώ όσοι είναι ήδη συνταξιούχοι με 30 έτη ασφάλισης και άνω έχουν επανυπολογισμό σύνταξης με τα νέα ποσοστά του νόμου Βρούτση και θα λάβουν τις αυξήσεις με τα αναδρομικά από 1ης/10/2019 που ισχύουν οι νέες διατάξεις. Οι πρώτοι που είδαν αυξήσεις ήταν οι συνταξιούχοι του Δημοσίου και τις πληρώθηκαν στις 29 Ιουνίου.

Επίσης στις 29 Ιουλίου θα πληρωθούν 10.800 συνταξιούχοι Δημοσίου που έλαβαν αυξήσεις τον Ιούνιο θα λάβουν και τα αναδρομικά που δικαιούνται από τον Οκτώβριο του 2019.

Παράλληλα αύριο στις 27 Ιουλίου θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις Τράπεζες και τον ΟΤΕ) που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8. Όσοι έχουν πάνω από 30,1 έτη ασφάλισης θα πρέπει να λάβουν σύμφωνα με τον σχεδιασμό του ΕΦΚΑ τις αυξήσεις που δικαιούνται για Ιούλιο και Αύγουστο, δηλαδή θα λάβουν διπλή αύξηση.

Στις 28 Ιουλίου 2021, ημέρα Τετάρτη θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των μη-μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ). Όσοι έχουν πάνω από 30,1 έτη ασφάλισης θα πρέπει να λάβουν σύμφωνα με τον σχεδιασμό του ΕΦΚΑ τις αυξήσεις που δικαιούνται για Ιούλιο και Αύγουστο, δηλαδή θα λάβουν διπλή αύξηση.

Στις 29 Ιουλίου 2021, ημέρα Πέμπτη θα καταβληθούν κύριες και επικουρικές συντάξεις του Δημοσίου, του τ.ΝΑΤ, τ.ΕΤΑΤ, τ.ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αναδρομικά, Αύριο,anadromika, avrio