Αμφίβια απόβαση Ρώσων στην Αζοφική καταγγέλλει η Βρετανία: Aπέκοψαν την Ουκρανία από το θαλάσσιο εμπόριο

Μια ιδιαίτερα ανησυχητική εξέλιξη αναφορικά με την κλιμάκωση των ρωσικών επιθέσεων στην Ουκρανία αναφέρει το βρετανικό υπουργείο Άμυνας

Η Βρετανία υποστήριξε την Δευτέρα ότι οι Ρώσοι προχώρησαν σε αμφίβια απόβαση στην περιοχή της Αζοφικής θάλασσας, αλλά και πως οι ρωσικές ναυτικές δυνάμεις απομόνωσαν την Ουκρανία από το διεθνές θαλάσσιο εμπόριο, αποκλείωντας τις ακτές της Μαύρης Θάλασσας.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανάρτηση του υπουργείου Άμυνας της Μεγάλης Βρετανίας στο Twitter:

«Οι ρωσικές ναυτικές δυνάμεις έχουν αποκλείσει την ακτή της Μαύρης Θάλασσας της Ουκρανίας, απομονώνοντας ουσιαστικά τη χώρα από το διεθνές θαλάσσιο εμπόριο».

Παράλληλα, «οι ρωσικές ναυτικές δυνάμεις συνεχίζουν τις πυραυλικές επιθέσεις εναντίον στόχων σε ολόκληρη την Ουκρανία», ενώ η Μόσχα έχει ήδη πραγματοποιήσει «μία αμφίβια απόβαση στην Αζοφική Θάλασσα και θα μπορούσε να προβεί σε περαιτέρω τέτοιες επιχειρήσεις τις επόμενες εβδομάδες».

Latest Defence Intelligence update on the situation in Ukraine - 13 March 2022

Find out more about the UK government's response: https://t.co/cz8Q0vnsA5

?? #StandWithUkraine ?? pic.twitter.com/o28zuSsk3K

— Ministry of Defence ?? (@DefenceHQ) March 13, 2022

Σε νεότερη ανάρτηση, το υπουργείο υπενθυμίζει πως περισσότεροι από 2.500.000 πρόσφυγες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους «ως αποτέλεσμα της επίθεσης του προέδρου Πούτιν στην Ουκρανία».

«Οι αδιάκριτοι ρωσικοί βομβαρδισμοί και οι αεροπορικές επιθέσεις προκαλούν εκτεταμένες καταστροφές. Τα Ηνωμένα Έθνη ανέφεραν ότι έχουν ήδη σημειωθεί 1.663 απώλειες μεταξύ των αμάχων από την έναρξη της ρωσικής εισβολής. Όπως και με προηγούμενες τέτοιες εκτιμήσεις, οι πραγματικοί αριθμοί είναι πιθανό να είναι σημαντικά υψηλότεροι και θα συνεχίσουν να αυξάνονται όσο συνεχίζονται οι ρωσικές επιχειρήσεις», σημειώνεται.

Keywords
Τυχαία Θέματα