Αλεξανδρούπολη: Αύριο η ποδηλατοδρομία για την ευαισθητοποίηση σε θέματα αιμοδοσίας

Ποδηλατοδρομία 1200 χιλιομέτρων με στόχο την ευαισθητοποίηση σε θέματα αιμοδοσίας ξεκινά αύριο στις 8 το πρωί από την Αλεξανδρούπολη.

Η ποδηλατοδρομία διοργανώνεται από το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ) και τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος Νομού Αιτωλοακαρνανίας και θα ολοκληρωθεί στις 16 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα, έχοντας περάσει από 40 πόλεις της ηπειρωτικής

Ελλάδας.

Σε κάθε πόλη από την οποία θα διέλθει η πομπή θα οργανωθούν τελετές υποδοχής από τις τοπικές Υπηρεσίες Αιμοδοσίας. Στη Θεσσαλονίκη η πομπή θα φτάσει στις 12 Σεπτεμβρίου (20.30), στην Α΄προβλήτα του λιμανιού όπου και θα γίνει η τελετή υποδοχής. Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από τις Υπηρεσίες Αιμοδοσίας της πόλης και τον δήμο Θεσσαλονίκης.

Το ΕΚΕΑ διοργανώνει δράσεις ευαισθητοποίησης με στόχο την προσέλκυση νέων εθελοντών αιμοδοτών, προτρέποντάς τους να γίνουν συστηματικοί αιμοδότες, καθώς η μετάγγιση αίματος είναι ένα πολύτιμο θεραπευτικό μέσο για την αντιμετώπιση πολλών παθολογικών καταστάσεων. Σύμφωνα με το ΕΚΕΑ στη χώρα μας μερικές φορές τα αποθέματα αίματος δεν είναι επαρκή, όπως κατά τη διάρκεια των χειμερινών και καλοκαιρινών διακοπών, και μόνο η ύπαρξη ικανού αριθμού συνειδητοποιημένων τακτικών αιμοδοτών μπορεί να εξασφαλίσει επάρκεια αίματος τόσο σε κανονικές όσο και σε έκτακτες συνθήκες.

Keywords
Τυχαία Θέματα