Ακύρωσε την προεκλογική του εκστρατεία και ο Σινάν Ογάν, «ταράζει» τα πολιτικά νερά η απόσυρση Ιντζέ

Ο υποψήφιος πρόεδρος της Συμμαχίας ΑΤΑ, Σινάν Ογκάν, ακύρωσε το αυριανό πρόγραμμα στην Αττάλεια πυροδοτώντας πυροδοτώντας το σενάριο μιας νέας αποχώρησης.

Σύμφωνα με το Haber Turk, απάντηση στους ισχυρισμούς ότι ο Σινάν Ογκάν θα αποσυρθεί από την προεδρική του υποψηφιότητα, έδωσε με δήλωσή του στο Twitter:

«Θα είμαστε στην Άγκυρα. Σας παρακαλούμε να μην πιστέψετε καμία δήλωση εκτός από δική μας».

Türk milletinin aziz

evlatları, sonuna kadar mücadeleye devam edeceğiz. Son günlerde bize dönük artan provokasyon duyumları üzerine seçimin son günü herhangi bir olay yaşamak istemedik. O sebeple de bu akşam İstanbul’dayım. Haber Türk Tv’de. Yarın Ankara’da olacağım. Bize…

— Dr. Sinan Oğan (@DrSinanOgan) May 11, 2023

«Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε μέχρι τέλους»

Ο υποψήφιος πρόεδρος της Συμμαχίας ATA, Οργκάν σχετικά με τους ισχυρισμούς ότι θα αποσύρει την υποψηφιότητά του συνέχισε υπογραμμίζοντας ότι:

«Αγαπητά παιδιά του τουρκικού έθνους, θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε μέχρι τέλους. Δεν θέλαμε να βιώσουμε κανένα γεγονός την τελευταία ημέρα των εκλογών λόγω των αυξανόμενων προκλητικών συναισθημάτων απέναντί μας τις τελευταίες ημέρες.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο βρίσκομαι απόψε στην Κωνσταντινούπολη.

Σας παρακαλούμε να μην βασίζεστε σε καμία άλλη δήλωση εκτός από τη δική μας».

{https://twitter.com/umitozdag/status/1656644078505717760?}

Ο πρόεδρος του κόμματος Zafer, Ümit Özdağ, δήλωσε επίσης στο Twitter:

«Οι ισχυρισμοί ότι ο Σινάν Ογάν αποσύρθηκε από την προεδρική υποψηφιότητα είναι ψέματα. Το κόμμα Zafer και ο Sinan Oğan δεν θα επιτρέψουν στον τουρκικό λαό να εγκλωβιστεί μεταξύ της Πράσινης Αριστεράς και του HÜDA-PAR.

Η νίκη είναι κοντά, οι δάδες είναι κοντά».

Φήμες ή αλήθεια η «απουσία» του από την προεκλογική του εκστρατεία, πυροδότησαν το σενάριο μιας ακόμη παραίτησης, τρεις μέρες πριν από τις εκλογές στην Τουρκία.

Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι απέσυρε την υποψηφιότητά του από τις προεδρικές εκλογές της Κυριακής ο Μουχαρέμ Ιντζέ.

Και παρότι η αποχώρηση του Ιντζέ αναμένεται να ωφελήσει τον Ρεπουμπλικανό ηγέτη της αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ίσως να μην συμβεί το ίδιο και με την περίπτωση του Ογάν, καθώς πρόκειται για τον επικεφαλής μιας ακροδεξιάς συμμαχίας, ο οποίος, άλλωστε, προέρχεται από το εθνικιστικό MHP του κυβερνητικού εταίρου του Ερντογάν, Μπαχτσελί.

#ΕΚΛΟΓΕΣ_ΤΟΥΡΚΙΑ #ΤΟΥΡΚΙΑ_ΕΚΛΟΓΕΣ #ΣΙΝΑΝ_ΟΓΚΑΝ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Ακύρωσε, Σινάν Ογάν, Ιντζέ,akyrose, sinan ogan, intze