Ακυρώνεται το καρναβάλι και στο δήμο Θέρμης

Κατόπιν σχετικής οδηγίας του Υπουργείου Υγείας, όλες οι αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Θέρμης ακυρώνονται.

Ανάστατοι είναι και οι καρναβαλιστές στην Πάτρα μετά την ακύρωση των εκδηλώσεων στη πόλη. Σύμφωνα με πηγές του Dikaiologitika News στην Πάτρα, τόσο μέσα στο δημοτικό συμβούλιο όσο και στα πληρώματα του Καρναβαλιού, οι κάτοικοι της πόλης θεωρούν αδιανόητη την ακύρωση του Καρναβαλιού

στην πόλη τους δεδομένου ότι πρόκειται για μια κορυφαία εκδήλωση ορόσημο για την πόλη αλλά κυρίως για την οικονομική της ευμάρεια. Η απόφαση για την ακύρωση του Καρναβαλιού της Πάτρας ανακοινώθηκε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου του υπουργείου Υγείας κατά την οποία ανακοινώθηκαν τρία επιβεβαιωμένα κρούσματα από κορονοϊό.

Όπως είπαν στο Dikaiologitika News από την Πάτρα, το Καρναβάλι της Πάτρας είναι μια γιορτή με περισσότερο από έναν αιώνα ιστορίας, μια γιορτή για την οποία η πόλη εργάζεται πυρετωδώς επί 6 μήνες και περιμένει να ζήσει σε μεγάλο βαθμό από αυτό για τον υπόλοιπο χρόνο.

Όπως μας λένε οι πηγές μας, μια μεγάλη μερίδα των καρναβαλιστών σκέφτεται από χθες που άρχισαν να ακούγoνται πιο δυνατά οι ψίθυροι για ενδεχόμενη ακύρωση του καρναβαλιού, να παρευρεθεί στις εκδηλώσεις και να κατέβει στους δρόμους της πόλης ακόμα κι αν υπάρχει απαγόρευση.

Άλλωστε, όπως εξηγούν ο Δήμος έχει στην δικαιοδοσία και τον έλεγχο του μόνο την παρέλαση. «Πρέπει πια να υπάρξει καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας στους δρόμους για να μην κατέβουν τα πληρώματα στον δρόμο, να μην γίνουν τα πάρτι κι οι συγκεντρώσεις στα μαγαζιά της πόλης» μαw είπαν χαρακτηριστικά και τόνισαν πως αυτή η απόφαση θα σκοτώσει κυριολεκτικά την οικονομία της Πάτρας. Άλλωστε όπως μας ανέφεραν στα πάνω από 100 χρόνια που πραγματοποιείται αυτό το Καρναβάλι μόνο μια φορά έχει ακυρωθεί, το 1964 εξαιτίας του θανάτου του Βασιλιά Παύλου.

Η Πρόεδρος της «Κοινωφελούς Επιχείρησης Καρναβάλι Πάτρας», Ήρα Κουρή δήλωσε στο Dikaiologtika News πως αυτή τη στιγμή και με βάση τα νέα δεδομένα πραγματοποιείται σύσκεψη στην πόλη της Πάτρας για να παρθούν αποφάσεις για το θέμα. Αναμένεται εάν θα πειθαρχήσουν στην απόφαση ή θα αναζητήσουν εναλλακτικές...

Οι καρναβαλιστές συνεχίζουν ακάθεκτοι να δουλεύουν στα εργαστήρια τους δηλώνοντας αποφασισμένοι να κατέβουν στο δρόμο. Ένας μεγάλος φόβος πάντως επικρατεί στους κόλπους των εργαστηρίων που ράβουν τα κοστούμια μιας και δεν πληρώνονται μέχρι να παραδώσουν τη δουλειά. Τέλος ανάστατοι είναι και οι ξενοδόχοι.

ΔΗΜΟΣ ΘΕΡΜΗΣΚΑΡΝΑΒΑΛΙΕΙΔΗΣΕΙΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Ακυρώνεται, Θέρμης,akyronetai, thermis