Ακόμη μια νύχτα αγωνίας: Δραματικές ώρες στη Δυτική Αττική, «ασταμάτητη» η φωτιά στο Λουτράκι

Αντιμέτωποι με τις φωτιές είναι για δεύτερο 24ωρο κάτοικοι και πυροσβεστικές δυνάμεις, ενώ την ίδια ώρα χιλιάδες στρέμματα βλάστησης και καλλιεργειών, καθώς και πολλές δεκάδες σπίτια, έχουν μετατραπεί σε στάχτη.

Τα ενεργά μέτωπα που ανησυχούν το βράδυ της Τρίτης τις πυροσβεστικές δυνάμεις είναι τα Δερβενοχώρια, όπου η φωτιά καίει πυκνή βλάστηση και έφτασε έως την Μάνδρα, και το Λουτράκι, όπου - παρότι το μέτωπο διατηρείται σε απόσταση άνω του ενός χιλιομέτρου από τα διυλιστήρια

- η κατάσταση παραμένει δύσκολη λόγω των ισχυρών ανέμων.

Νέο μήνυμα από το «112» έλαβαν νωρίτερα οι κάτοικοι σε Λουτρόπυργο, Άνω Βλυχάδα, Συνοικισμό Όθωνα και Ευταξία, οι οποίοι κλήθηκαν να εκκενώσουν προς την Ελευσίνα, ενώ μήνυμα από το «112» έφθασε και στους κατοίκους της Γλυκιάς Ζωής, η οποία βρίσκεται πολύ κοντά στα διυλιστήρια της Motor Oil.

Αναζοπυρώσεις και «112» σε οικισμούς

Στο γιγαντιαίο μέτωπο των Δερβενοχωρίων, η πυκνή βλάστηση, η ξηρασία και οι έντονοι άνεμοι παραμένουν τα βασικά εμπόδια στις συνεχείς προσπάθειες των πυροσβεστών να τιθασεύσουν την φωτιά.

Η μάχη επικεντρώνεται στη Μάνδρα, όπου για μια ακόμη φορά οι φλόγες απειλούν οικισμούς και περιουσίες, με τους κατοίκους να εκκενώνουν την περιοχή. Την ίδια ώρα προειδοποιητικό «112» δέχθηκε και η Νέα Πέραμος.

Το πύρινο μέτωπο έχει μεταφερθεί, παράλληλα, στον οικισμό Αγία Σωτήρα - όπου είχαμε και νέα αναζοπύρωση λίγο πριν τις 20:30. Το σημείο είναι δύσκολο, ενώ έχουν σταματήσει να επιχειρούν τα εναέρια μέσα. Σημειώνεται πως είχε νωρίτερα δοθεί εντολή ολικής εκκένωσης στους οικισμούς Νεα Ζωή, Αγία Σωτήρα, Παλαιοχώρι, Πανόραμα και Πουρνάρια.

Λίγο πιο μακριά, ένα μεγάλο μέτωπο εκτείνεται σε μήκος 11 χλμ και φθάνει στον Λουτρόπυργο, δυτικά της Ελευσίνας, ορατό από το Καραούλι της Μάνδρας, το οποίο έχει τεθεί σε επιφυλακή. Πρόκειται για ακόμα ένα δύσκολο σημείο, στο οποίο δεν μπορούν να φθάσουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις. Έτσι, η φωτιά στο συγκεκριμένο σημείο καίει ανεξέλεγχτη και οδεύει προς ακόμα έναν οικισμό.

Δραματικές στιγμές στη Μάνδρα

Οι φλόγες πέρασαν νωρίτερα από τη Νέα Ζωή, όπου επίσης καταστράφηκαν κατοικίες, ενώ σε κίνδυνο τέθηκε και η περιοχή Αγία Σοφία όπου αστυνομικοί απομάκρυναν κατοίκους.

Σπίτια παραδόθηκαν στις φλόγες και στον οικισμό Κιάφα, όπου έφθασαν οι φλόγες μετά τη Νέα Ζωή. Σε πολλές περιπτωσεις χρειάστηκε ο απεγκλωβισμός κατοίκων, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής.

@dnews.gr Κόλαση φωτιάς: Τρομακτική η κατάσταση στη Μάνδρα Αττικής #dnewsgr #fotia #δερβενοχώρια #μανδρα #φωτιες #φωτια #foties ♬ πρωτότυπος ήχος - Dnews.gr

Στο Πανόραμα και τα δυλιστήρια εστιάζει η Πυροσβεστική στην Κορινθία

Σε ό,τι αφορά τη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας στην Καλλιθέα Λουτράκιου, πλέον οι προσπάθειες της Πυροσβεστική επικεντρώνονται στον οικισμό Πανοράματος, όπου η κατάσβεση θα συνεχιστεί καθ όλη τη διάρκεια της νύχτας.

Όπως μετέδωσε ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Μιχάλης Βασιλάκης το ενδιαφέρον από την πλευρά του Δήμου Λουτρακίου Περαχώρας και Αγίων Θεοδώρων στρέφεται και προς την περιοχή Γλυκιά Ζωή, όπου δόθηκε νωρίτερα εντολή εκκένωσης.

Στα διυλιστήρια της Motor Oil που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση έχει κρατηθεί το μέτωπο από τις πυροσβεστικές δυνάμεις σε ασφαλή απόσταση και η προσπάθεια όλο το βράδυ θα επικεντρωθεί στο να κρατηθεί εκεί και να μην δημιουργήσει πρόβλημα στις κρίσιμης σημασίας εγκαταστάσεις.

Σημειώνεται πως περί τις 21:30 άνοιξε η παλαιά Εθνική Οδός Αθηνών-Κορίνθου, απο όπου διοχετεύεται πλέον η κυκλοφορία.

#ΜΑΝΔΡΑ #ΛΟΥΤΡΑΚΙ #ΦΩΤΙΑ #ΠΥΡΚΑΓΙΑ #ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ #ΜΕΤΩΠΟ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Ακόμη, Δραματικές, Δυτική Αττική, Λουτράκι,akomi, dramatikes, dytiki attiki, loutraki