Ακάρ: Θα προστατεύσουμε τα δικαιώματα μας στην Ανατολική Μεσόγειο - Κρίσιμη η εφαρμογή της συμφωνίας στη Συρία

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλούσι Ακάρ, μιλώντας στο φόρουμ της TRT World, δήλωσε ότι η Τουρκία θα προστατεύσει τα δικαιώματα της, όπως και των Τουρκοκυπρίων, ενώ για τη Συρία σχολίασε ότι «παρακολουθούν στενά» την εφαρμογή της συμφωνίας.

Ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας είπε ότι οι δραστηριότητες των τουρκικών ναυτικών ενόπλων δυνάμεων στην ανατολική Μεσόγειο συνεχίζονται, προσθέτοντας ότι «αυτή η επιχείρηση ταυτόχρονα συμπληρώνει και τις επιχειρήσεις του

ΝΑΤΟ».

«Ειδικά επειδή στη Μεσόγειο έχουν βρεθεί πηγές υδρογονανθράκων έχει αυξηθεί το ενδιαφέρον των διεθνών παραγόντων για την περιοχή. Η Τουρκία θα προστατεύσει τα δικά της νόμιμα δικαιώματα και συμφέροντα και την υφαλοκρηπίδα της. Ταυτόχρονα ως εγγυήτρια δύναμη θα προστατεύσει και τα δικαιώματα της ‘τδβκ’ δηλαδή του ψευδοκράτους . Η ‘τδβκ’ δεν μπορεί να αφεθεί έξω από την ενεργειακή εξίσωση» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά τη Συρία, ο Τούρκος ΥΠΑΜ είπε πως αν η απόσυρση των Κούρδων μαχητών ολοκληρωθεί εμπρόθεσμα, τότε θα τερματιστεί η επιχείρηση της Τουρκίας, λέγοντας ότι η εφαρμογή της συμφωνίας είναι κρίσιμη.

Keywords
Τυχαία Θέματα