Ακάρ σε Καμμένο: Ο εναέριος χώρος της Ελλάδας είναι μόνον έξι μίλια

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ ξεκαθάρισε πως η Άγκυρα δεν αναγνωρίζει ελληνικά χωρικά ύδατα ή εναέριο χώρο πέραν των έξι μιλίων.

Μετά την ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας για τις δηλώσεις του Πάνου Καμμένου, απαντά τώρα και ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας κ. Akar.

Ο πρώην Γενικός Επιτελάρχης Χουλουσί Ακάρ δήλωσε ότι: «Η Τουρκία θα συνεχίσει τις ίδιες εφαρμογές που ακολουθούσε μέχρι σήμερα σε ό,τι αφορά το FIR».

Τι είχε πει ο κ. Καμμένος

Η

απάντηση του Χουλουσί Ακάρ ήρθε μετά τις χθεσινές δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, που ανέφερε ότι οι τουρκικές αρχές υπέβαλαν αίτημα για είσοδο τουρκικών μαχητικών αεοσκαφών στο ελληνικό FIR.

Ο κ. Καμμένος είχε χαρακτηρίσει ιδιαίτερα θετικό το γεγονός, σχολιάζοντας ότι για πρώτη φορά συμβαίνει μια τέτοια ενέργεια, καθώς μέχρι σήμερα η Τουρκία προτιμά να παραβιάζει τον ελληνικό εναέριο χώρο, χωρίς να δίνει σχέδια πτήσης.

Ο υπουργός Άμυνας απέδωσε μάλιστα το αίτημα της Τουρκίας σε πρωτόκολλο που προβλέπει την αποφυγή των εντάσεων σε εορτές όπως άλλωστε είναι η σημερινή που εορτάζει ο αρχάγγελος Μιχαήλ και η Πολεμική Αεροπορία.

Keywords
Τυχαία Θέματα