Ακάρ - Παναγιωτόπουλος στο σεισμόπληκτο Χατάι: «Η φιλία μας είναι πολυδιάστατη»

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, πέταξε με τον ομόλογό του Χουλουσί Ακάρ στο σεισμόπληκτο Χατάι, στέλνοντας το μήνυμα της καλής γειτονίας.

Στο σεισμόπληκτο Χατάι της Τουρκίας προσγειώθηκε λίγο πριν τις 14:00 το τουρκικό στρατιωτικό ελικόπτερο που μετέφερε τον Χουλουσί Ακάρ και τον Νίκο Παναγιωτόπουλο, στο πλαίσιο της επίσκεψης του Έλληνα υπουργού Άμυνας στη γείτονα.

«Συνεχίζουμε όλοι μαζί τις προσπάθειες μας με την Ελλάδα για να είναι καλές οι σχέσεις μας», σημείωσε

ο Τούρκος υπουργός.

«Βέβαια έχουμε κάποια προβλήματα και πρέπει να τα λύσουμε. Και θα το κάνουμε ως δυο πολιτισμένες χώρες ως Ελλάδα και ως Τουρκία», πρόσθεσε.

Ελπίζουμε πως μπορούμε να τα επιλύσουμε στο πλαίσιο της καλής γειτονίας, του διεθνούς δικαίου, του συμμαχικού πνεύματος, με ειρηνικούς τρόπους και μεθόδους, καθώς και με αμοιβαίο σεβασμό και διάλογο. Απο καρδιάς πιστεύω πως αυτό θα είναι προς όφελος όλων των πλευρών.

Bέβαια ως χώρες των δυο ακτών του Αιγαίου, έχουμε και τα προβλήματα μας, αλλά και η φιλία μας είναι πολυδιάστατη.

Επιθυμία μας, προσδοκία μας και ευχή μας είναι χωρίς να περιμένουμε μια νέα καταστροφή να παραμείνουν ανοιχτοί οι δίαυλοι επικοινωνίας και να διατηρηθεί αυτή η θετική ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε μετά τον καταστροφικό σεισμό.

Kαι με τη δημιουργία περιβάλλοντος μόνιμης συνεργασίας πιστεύω και ελπίζω ότι το Αιγαίο και η Μεσόγειος να γίνουν θάλασσες ειρήνης.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, ο υπουργός θα επισκεφτεί μαζί με τον Χουλουσί Ακάρ την Υπηρεσία Συντονισμού Διαχείρισης Καταστροφών και Έκτακτων Καταστάσεων (AFAD).

Σημειώνεται πως στις σεισμόπληκτες περιοχές της Τουρκίας βρίσκεται και ο υπουργός Μετανάστευσης Νότης Μηταράκης.

#ΑΚΑΡ #ΝΙΚΟΣ_ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ #ΧΑΤΑΙ #ΤΟΥΡΚΙΑ #ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα