Αιγάλεω ΕΠΑΛ: «Ένιωσα απειλή - Ζητώ συγγνώμη» λέει ο 16χρονος για τη συμπλοκή με τον διευθυντή (βίντεο)

Ο 16χρονος μαθητής από το ΕΠΑΛ στο Αιγάλεω ζητά συγγνώμη από όλους τόσο για την συμπλοκή με τον διευθυντή του σχολείου όσο και για την αναστάτωση του προκλήθηκε.

Ο ανήλικος αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία του ενώπιον του ανακριτή. Ο 16χρονος μαθητής από το ΕΠΑΛ στο Αιγάλεω βρέθηκε αντιμέτωπος με τις κατηγορίες για ληστρική κλοπή, για το αδίκημα της διακεκριμένης φθοράς και για επικίνδυνη σωματική βλάβη.

Όπως λέει χαρακτηριστικά

ζητά συγγνώμη από όλους τόσο, για την συμπλοκή όσο και για την αναστάτωση του προκλήθηκε.

«Δήλωσα μεταμέλεια από την δικιά μου την πλευρά και είπα συγγνώμη για ότι έγινε μέσα σε ένα λογικό πλαίσιο για τόσο κατά πόσο ευθύνομαι εγώ ή όχι. Ζητήσαμε συγγνώμη από όλους τους καθηγητές, από την δευτεροβάθμια», δήλωσε ο 16χρονος.

Ισχυρίζεται, ότι ένιωθε απαξιωτική συμπεριφορά από την πλευρά του διευθυντή του σχολείου. «Γενικά μας κακοχαρακτήριζε όπως έπιανε τους φίλους μου, μια συγκεκριμένη κοπέλα ας πούμε, και τους έλεγε να μην με κάνουν παρέα, να με κάνουν στην άκρη γιατί είμαι τρελός, χαζός, κακό παιδί. Όταν δέχομαι βία πρώτα εγώ είναι πάνω στην αυτοάμυνα μου. Δεν πήγα εγώ και ξεκίνησα να τον κλωτσάω. Δεν έγινε έτσι. Πρώτα ένιωσα μια απειλή, ένα χέρι να με ακουμπάει και μετά πήγα και του έριξα μπουνιά για να φύγω», περιγράφει στον ΑΝΤ1 ο 16χρονος.

«Προσδοκούμε από την πλευρά του διευθυντή να αποδεχθεί την διάθεση της συνδιαλλαγής ώστε να γίνει μια συζήτηση να πέσουν οι τόνοι. Το παράπονο του είναι ότι δεν τον αντιμετώπιζε ισότητα με τα υπόλοιπα παιδιά ο διευθυντής του σχολείου», ανέφερε ο δικηγόρος του 16χρονου Μάνος Γρηγοράκης.

Το επεισόδιο

Σημειώνεται το επεισόδιο έγινε όταν μαθητές του συγκεκριμένου ΕΠΑΛ αποφάσισαν να κάνουν κατάληψη και η κατάσταση ξέφυγε. Όπως υποστηρίζουν τα παιδιά, ο διευθυντής αντέδρασε και ήρθε στα χέρια με έναν 16χρονο, πολύ κοντά στην είσοδο του σχολείου.

Όπως περιγράφουν οι μαθητές του ΕΠΑΛ, ο 16χρονος πήρε κάποια στιγμή το κινητό τηλέφωνο του διευθυντή, για να τον κυνηγήσει και να τον αναγκάσει να απομακρυνθεί από την είσοδο. Ο εκπαιδευτικός αντέδρασε και όπως υποστηρίζουν παιδιά που ήταν μπροστά, έκανε κεφαλοκλείδωμα στον μαθητή, για να πάρει πίσω το κινητό του.

Ο 16χρονος φέρεται να επιτέθηκε στον εκπαιδευτικό και μια από τις γροθιές που έριξε κατέληξε σε τζαμαρία, με αποτέλεσμα να αυτοτραυματιστεί, να κοπεί το χέρι του και να χρειαστούν ράμματα.

Στο σχολείο κλήθηκαν αστυνομικοί, με τον διευθυντή να πηγαίνει σε αστυνομικό τμήμα για να δώσει κατάθεση.

#ΕΠΑΛ #ΑΙΓΑΛΕΩ #ΜΑΘΗΤΗΣ #ΣΥΓΓΝΩΜΗ #ΣΥΜΠΛΟΚΗ #ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ #ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ
Keywords
Τυχαία Θέματα