Αιχμές Μητσοτάκη στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ: Οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας να εφαρμόζονται απ' όλους

Αιχμές κατά συμμάχων άφησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην τοποθέτησή του στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη τονίζοντας πως «οι κυρώσεις που αποφασίζονται πρέπει να εφαρμόζονται από όλα τα μέλη».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης άφησε αιχμές κατά των συμμάχων και κυρίως κατά της Τουρκίας που δεν μπήκε στο πλαίσιο των κυρώσεων κατά της Ρωσίας μετά την εισβολή στην Ουκρανία. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Έλληνας πρωθυπουργός, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, «για ουσιαστικούς και συμβολικούς λόγους οι κυρώσεις που αποφασίζονται να εφαρμόζονται από όλα τα μέλη».

Ο Έλληνας πρωθυπουργός στην τοποθέτησή του επικεντρώθηκε στα θέματα της ατζέντας της Συνόδου – αφού άλλωστε δεν υπήρξε πρόκληση από την πλευρά της Τουρκίας – αναδεικνύοντας το πόσο σημαντικό είναι το γεγονός ότι η Συμμαχία επέδειξε ενότητα, ταχύτητα και αποφασιστικότητα στην αντιμετώπιση της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία και τόνισε την ανάγκη ότι θα πρέπει να συνεχίσει προς την κατεύθυνση αυτή.

Παράλληλα όπως τόνισε ο πρωθυπουργός η ρωσική εισβολή έχει καταστήσει σαφές πως η αποστολή του ΝΑΤΟ για την υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του διεθνούς δικαίου δεν είναι πλέον κενό γράμμα.

Τέλος ο Κυριάκος Μητσοτάκης καλωσόρισε την εξέλιξη με την Φινλανδία και τη Σουηδία και εξέφρασε την ικανοποίησή του που ξεπεράστηκαν οι όποιες δυσκολίες.

#ΚΥΡΙΑΚΟΣ_ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ #ΣΥΝΟΔΟΣ_ΚΟΡΥΦΗΣ #ΝΑΤΟ #ΜΑΔΡΙΤΗ #ΤΟΥΡΚΙΑ #ΡΩΣΙΑ #ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Αιχμές Μητσοτάκη, Σύνοδο, ΝΑΤΟ, Ρωσίας,aichmes mitsotaki, synodo, nato, rosias