Αγριεύει η εφορία - Στο σφυρί χιλιάδες ακίνητα για χρέη προς το δημόσιο

Η Εφορία γίνεται αμείλικτη απέναντι στους οφειλέτες και ετοιμάζεται να βγάλει στο ηλεκτρονικό σφυρί τα ακίνητά τους.

Οσοι δεν φροντίσουν να εξοφλήσουν ή να ρυθμίσουν σε δόσεις τα χρέη τους προς το Δημόσιο θα δουν σύντομα τα ακίνητά τους να οδηγούνται σε πλειστηριασμό με ένα κλικ.

Κατοικίες, οικόπεδα, γραφεία, καταστήματα, αγροτεμάχια θα εκποιούνται πλέον με διαδικασίες εξπρές και όσο.

Ήδη έχουν δρομολογηθεί 29 πλειστηριασμοί ακινήτων όλων των κατηγοριών από διαμερίσματα και γραφεία μέχρι αγροτεμάχια και εργοστάσια.

Όσοι λοιπόν, θέλουν να γλτώσουν την κατάσχεση πρέπει

να ρυθμίσουν τα χρέη τους με την πάγια ρύθμιση των 12 ή 24 μηνιαίων δόσεων.

Οι σχετικές διατάξεις αναμένεται να περιληφθούν στο υπό κατάρτιση φορολογικό νομοσχέδιο αλλά οι φορολογούμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι σύμφωνα με τους έως σήμερα σχεδιασμούς, η νέα ρύθμιση θα αφορά μόνο χρέη τα οποία θα βεβαιωθούν ή θα καταστούν ληξιπρόθεσμα  από την 1η Ιανουαρίου 2020 και μετά.

Εάν όμως ένας ελεύθερος επαγγελματίας δεν έχει τη δυνατότητα να πληρώσει στην ώρα του τον ΦΠΑ του Απριλίου 2020 και πληροί τα εισοδηματικά κριτήρια που θα συνοδεύουν τη νέα ρύθμιση θα μπορεί να «σπάσει» το χρέος του σε έως 24 δόσεις.

Η σημερινή πάγια ρύθμιση των 12-24 δόσεων, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια και με απλές διαδικασίες υπαγωγής παραμένει σε ισχύ παράλληλα με το νέο πάγιο σύστημα διευθέτησης οφειλών.

Keywords
Τυχαία Θέματα