Άγνωστος ο χρόνος της επιστροφής εισφορών σε χιλιάδες συνταξιούχους

Καμία δεσμευση για το πότε θα επιστραφούν τα ποσά που οφείλονται σε χιλιάδες συνταξιούχους δεν έκανε ο Τάσος Πετρόπουλος.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης δεν προσδιόρισε τον χρόνο επιστροφής των οφειλομένων. Υπενθυμίζεται ότι δικαιούχοι επιστροφής είναι έως 200.000 συνταξιούχοι στους οποίους βρέθηκε ότι έγινε λανθασμένη παρακράτηση στην επικουρική τους σύνταξη υπέρ Ασφαλιστικού Κεφαλαίου Αλληλεγγυης Γεννεών (ΑΚΑΓΕ). Οι υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας έχουν διαπιστώσει ότι το συνολικό ποσό της οφειλής ανέρχεται

σε 60 εκατ. ευρώ. όμως ο υφυπουργός δεν δεσμεύτηκε πότε θα δοθούν τα ποσά αυτά στους δικαιούχους.

Ξεκαθάρισε πάντως ότι οι δικαιούχοι δεν θα χρειαστεί να υποβάλλουν αίτηση για να παρούν πίσω τα ποσά που τους οφείλονται. Η διαδικασία θα γίνει αυτόματα κατά το μοντέλο που ακολουθήθηκε με την επιστροφή ποσών τον περασμένο Δεκέμβριο.

Ο κ. Πετρόπουλος προανήγγειλε έως τα τέλη Μαρτίου θα τεθεί σε ισχύ από τον ΕΦΚΑ ηλεκτρονική πλατφόρμα στην οποία οι συνταξιούχοι θα μπορούν να κάνουν αιτήσεις χρηστικού τύπου για να διευκολύνονται οι συναλλαγές τους με τον φορέα.

Ειδικά για τις ηλεκτορνικές αιτήσεις συνταξιοδότησης, ο κ. Πετρόπουλος έκανε γνωστό ότι έχουν κατατεθεί 25.000. Στόχος της διαδικασίας αυτής είναι η επιτάχυνση της απονομής συντάξεων και η έκδοση προσωρινών συντάξεων δύο μήνες μετά την υποβολή της αίτησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα