Αυξήθηκε ο δείκτης θετικότητας με 27.000 τεστ κορονοϊού ανα ημέρα

Η κυρία Παπαευαγγέλου τόνισε «ο αριθμός των τεστ που διενεργήθηκαν για την περασμένη εβδομάδα, ξεπέρασε τις 27 χιλιάδες ανά ημέρα» ενώ «ο συνολικός δείκτης θετικότητας την τελευταία εβδομάδα παρουσίασε μια μικρή άνοδο και έφτασε το 2,3%»

Ο δείκτης θετικότητας έφτασε το 2,3% και η κυρία Παπαευαγγέλου υπογράμμισε πως «Ενοχλεί η μεγάλη οριζόντια διασπορά στην Αττική, που είναι η πιο πυκνοκατοικημένη περιοχή της Ελλάδας», με την πληρότητα στις απλές κλίνες φτάνει το 43% και 61% των κλινών ΜΕΘ για την Αττική.

Είπε ότι αυξήθηκε

κατά 45% την τελευταία εβδομάδα ο αριθμός των νέων διαγνώσεων και έκανε λόγο για 2.800 ενεργά κρούσματα σήμερα στην Αττική όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. «Βλέπουμε οριζόντια μεγάλη διασπορά σε όλες τις γειτονιές» είπε και άφησε να εννοηθεί ότι ίσως αυτό το στοιχείο οδηγήσει σε εισαγωγή περισσότερων ανθρώπων στα νοσοκομεία, καθώς, «ήδη παρατηρείται αύξηση των εισαγωγών και στα νοσοκομεία της Αττικής».

Ο δείκτης θετικότητας είναι στο 2,3 αλλά αυξήθηκε σε αρκετές περιοχές της χώρας, τόνισε η ίδια και προσέθεσε ότι τις τελευταίες 7 ημέρες, «από τα 467 κρούσματα που είχαμε ένα ημέρα περάσαμε στα 625».

Ο κύριος Μαγιορκίνης ακόμη δήλωσε πως η αύξηση των κρουσμάτων στην Αττική μοιάζει με «πλοίο που έχει ξεκινήσει αλλά δεν πρέπει να επιταχύνει». Για αύξηση των ενεργών κρουσμάτων στην επικράτεια έκανε λόγο ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης.

Όμως τα καλά νέα είναι πως παρατήρησε ότι προς το παρόν έχει μειωθεί κατά 12% η πίεση που δέχεται το σύστημα Υγειάς. Όσον αφορά τις νέες εισαγωγές ασθενών covid σε όλη τη χώρα, είπε ότι είναι σταθερές, αλλά επανέλαβε πως υπάρχει σημαντική αύξηση των νέων διαγνώσεων στην Αττική.

Keywords
Τυχαία Θέματα