Αυξημένο χρόνο μπροστά από τις οθόνες περνούν βρέφη με αυτισμό, δείχνει έρευνα

Διαπιστώθηκε σχέση μεταξύ των αγοριών, που διαγνώστηκαν με διαταραχή του φάσματος του αυτισμού στην ηλικία των 3 ετών, με μεγαλύτερη έκθεση σε οθόνες στην ηλικία του 1 έτους, σύμφωνα με ιαπωνική μελέτη.

Με την επιταχυνόμενη αύξηση χρήσης συσκευών, είναι απαραίτητο να αναθεωρηθούν οι επιπτώσεις στην υγείας από την υπερβολική έκθεση σε οθόνες στα βρέφη, επισημαίνεται σε νέα ιαπωνική επιστημονική μελέτη, η οποία εντόπισε σχέση μεταξύ της αυξημένης χρήσης οθονών σε αγόρια , αλλά όχι κορίτσια, στην ηλικία του ενός έτους και

της διάγνωσης αυτισμού στην ηλικία των 3 ετών, όπως γράφει και το News4Health.gr.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Yamanashi, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό παιδιατρικό περιοδικό «JAMA Pediatrics», ανέλυσαν στοιχεία για 84.030 δυάδες μητέρας-παιδιού. Ο αριθμός των παιδιών με διάγνωση στο φάσμα του αυτισμού σε ηλικία 3 ετών ήταν 392 σε σύνολο 100.000 (0,4%).

Οι διαγνώσεις στο φάσμα του αυτισμού ήταν 3,5 φορές περισσότερες μεταξύ των παιδιών που έβλεπαν τηλεόραση δύο έως τέσσερις ώρες την ημέρα, σε σχέση με τα παιδιά που δεν εκτίθεντο καθόλου σε οθόνες. Τα αγόρια ενός έτους που έβλεπαν μία έως δύο ώρες την ημέρα τηλεόραση είχαν διπλάσια πιθανότητα να διαγνωστούν με αυτισμό σε ηλικία τριών ετών.

Τα κορίτσια δεν κινδύνευαν τόσο

Όσο περισσότερος ήταν ο καθημερινός χρόνος μπροστά από μία οθόνη τόσο μεγαλύτερες ήταν οι πιθανότητες διάγνωσης αυτισμού στα αγόρια, αλλά οι πιθανότητες δεν ήταν ίδιες για τα κορίτσια.

Το ποσοστό αυτισμού στην ηλικία των τριών ετών ήταν 0,4% και για τα δύο φύλα, αλλά τα αγόρια είχαν τριπλάσια πιθανότητα να διαγνωστούν με αυτισμό από ό,τι τα κορίτσια.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αυξημένο,afximeno